DOLAR 32,5459 -0.02%
EURO 34,8787 -0.01%
ALTIN 2.425,28-0,18
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında değer kazandı

Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında değer kazandı

ABONE OL
21 Aralık 2021 11:51
Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında değer kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, Türk Lirasının hızlı değer kaybı ile mücadele için yeni finansal sistem kurguladı.

Yeni sistem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Erdoğan, tasarruf sahiplerinin kurdaki artış nedeniyle TL mevduat hesaplarından uzaklaşmasına karşı “yeni bir finansal alternatif” sunduklarını duyurdu.
Erdoğan “Vatandaşımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalara Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verileceğini kaydetti.
Piyasa Erdoğan’ın açıklamasını pozitif karşıladı. Yeni finansman modelinin açıklanmasından önce 18,36 ile rekor kıran dolar/TL kuru 14,27’ye kadar geriledi. Euro/TL kuru da 20,75 seviyelerinden 16,31’e kadar geriledi. 24 TL’yi aşan sterlin ise karar sonrası 18’in altına düştü.

Döviz piyasası bugün de pozitif açıldı. Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında değer kazanarak güne başladı. Gün içinde ise kurda dalgalı bir seyir etkili oldu. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.