DOLAR 32,5525 0.1%
EURO 34,9230 0.68%
ALTIN 2.436,840,18
BITCOIN 21725050,30%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüketiciler Derneği’nden çağrı

Tüketiciler Derneği’nden çağrı

ABONE OL
11 Ocak 2022 17:44
Tüketiciler Derneği’nden çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, yüksek kur farkının tüketiciye getirdiği mali yükü fon katkısı ile paylaşması için hükümete çağrı yaptı.
Işık yaptığı yazılı açıklamada, TL’deki değer kaybının “dövizzedelere” getirdiği mali yükü devletin paylaşmasının sosyal adalet ilkesinin gereği olduğunu ifade ederek, “Dövizzedeler bu yüksek enflasyon koşullarında bankalara borcunu ödeyemeyecek durumdadır” dedi.

TL’deki değer kaybının faturasının döviz borçlularına çıkarılmasına karşı olduklarını belirten Hasan Yılmaz Işık, şöyle devam etti:

“Hükümet, yüzde 18 oranında mevduat faizlerinden alınan stopaj vergi ile yüzde 3 oranında Banka Sigorta İşlemleri Vergisi kaynaklarından ve lüks tüketim malları ile ürünlerine ek vergilendirmeyle sağlayacağı kaynaktan gerekli finansman katkısını yapmalıdır.”
Işık, borçları, ekonomik iyileştirme kapsamında yeniden yapılandıracak gerekli yasaların çıkarılması için de hükümeti göreve davet etti.

Hasan Yılmaz Işık, banka hesaplarında TL mevduatında kur korumalı önlem paketinin aynen Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de uygulanması için bugün Merkez Bankası Başkanı ile görüşeceklerini bildirdi.

Işık ayrıca, tüp gaz yokluğundan ciddi boyutta mağdur olan tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na gerekli fiyat düzenlemesi yapması ve satışı durduranlara cezai müeyyide uygulaması için çağrıda bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.