DOLAR 32,3395 0.23%
EURO 35,1540 0.01%
ALTIN 2.302,851,13
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre, Konya’da konferans verdi

Töre, Konya’da konferans verdi

ABONE OL
4 Kasım 2022 07:10
Töre, Konya’da konferans verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de temaslarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ankara’nın ardından Konya’ya geçerek Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde “Kıbrıs’ın dünü ve bugünü” konulu konferans verdi.

Üniversitenin Köyceğiz Yerleşkesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Başkan Töre burada yaptığı konuşmada Zorlu Töre, İngiliz sömürgesinin Ada’da sona ermesinin ardından, 1974 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin adaya düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar geçen sürenin, Kıbrıs Türkleri için acı, üzüntü ve kötü günlerle dolu olduğunu ifade ederek, “Kuzey Kıbrıs, Türk Milleti’nin milli davasıdır.” dedi.

Töre, şunları kaydetti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inin varlığı, artık bir gerçek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir çağrıda bulundu 20 Eylül’de; KKTC‘ye yeteri kadar zulmettiniz artık tanımalısınız, tanıyacaksınız, dolayısıyla yeni bir dönem başladı. Hem ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözüyle hem de ‘artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıyın’ ifadesiyle Kıbrıs Türk halkı ve Türkiye için yeni bir dönem başlamıştır. Eğer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne kalsaydı, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı gerçekleşmezdi. Eğer Avrupa Birliğine kalsaydı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edilmezdi. Biz birleşik Kıbrıs’ta yaşadık ve gördük. Birleşik Kıbrıs’a yeniden dönemeyiz.”

Töre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’yi tanıyın çağrısının çok önemli bir adım olduğunu ifade ederek, Semerkant’ta yapılacak olan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesinden büyük beklentileri olduğunu kaydetti.

KKTC’nin kendilerine şehitlerin ve gazilerin bıraktığı bir emanet olduğunu ifade eden Töre, bu emanete her zaman çıkmak gerektiğini kaydetti ve “ Devletimize sahip çıkmak, ecdadımıza sahip çıkmak demektir” dedi.

Töre’nin konuşmasının ardından kendisine “Türk Milleti için göstermiş olduğu üstün hizmetler” için teşekkür plaketi sunuldu.

Düzenlenen etkinliğe Konya Valisi Vahdettin Özkan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zekeriya Mızırak, üniversiteye bağlı fakültelerin dekanları ve öğrenciler katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.