DOLAR 32,3973 0.21%
EURO 35,1058 -0.02%
ALTIN 2.325,320,27
BITCOIN 2280263-0,52%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre, Kıbrıs Türk Stratejik Araştırmalar ve Düşünce Derneği üyelerini kabul etti

Töre, Kıbrıs Türk Stratejik Araştırmalar ve Düşünce Derneği üyelerini kabul etti

ABONE OL
10 Haziran 2022 14:40
Töre, Kıbrıs Türk Stratejik Araştırmalar ve Düşünce Derneği üyelerini kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Stratejik Araştırmalar ve Düşünce Derneği üyelerini kabul etti.

Meclis Zalihe Çavuşoğlu toplantı salonunda gerçekleşen kabulde Başkan Töre, dernek üyesi gençlere Kıbrıs sorunun başlangıcından bugüne kadar gelinen süreçler hakkında bilgiler verdi.

Kabulde Meclis Genel Sekreteri Seral Fırat, Özel Kalem Müdürü Mustafa Çaluda ile Mali, Teknik ve Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu da hazır bulundu.

Dernek Başkanı Ali Birsen konuşmasında, 10 ayrı dalda kişisel gelişim noktasında eğitimler verdiklerini ifade ederek Haziran ayı içerisinde kapanış programı gerçekleştireceklerini kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında mücadelenin geçmişten bugüne devam ettiğine vurgu yaparak bugün gelinen noktada garantilerin sulandırılmasını asla kabul etmediklerini, aksine çağın şartları gereği garantilerin daha da pekiştirilmesinin savunulması gerektiğini ifade etti.

Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden asla vazgeçmemek ve topraklarından taviz vermemek gerektiğine değinerek bir devletin yaşayabilmesi için kurumsal yapıları olması gerektiğini, bu yapıların hepsinin de ülkede var olduğunu söyledi.

Kıbrıslı Türklerin en büyük bayramının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu olduğunu belirten Töre, devletin kuruluşundan rahatsız olan uluslararası camiaya karşı mücadelenin ancak anavatan Türkiye ile birlikte verilebildiğini vurguladı.

Töre: “İlkelerimizden, davamızdan, milli devlet yapımızdan taviz vermeden, milli ve manevi değerlerimi koruyarak yola devam edeceğiz. Bunları kaybedersek kendi milletimize yabancılaşırız.” dedi.

Devleti koruyarak yola devam edebileceğimizi kaydeden Töre konuşmasına şöyle devam etti:

“Milli şuur, milli ve manevi değerlere dayalı olmalıdır. Bu değerlere dayalı olmayan milliyetçilik kuru bir milliyetçilik olur. Dolayısıyla bu şuura dayalı millet, vatan ve sevgisi olacak.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.