DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2068152-1,91%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre: İstifa veya ihraç olmazsa HP milletvekilleri HP adına konuşabilir

Töre: İstifa veya ihraç olmazsa HP milletvekilleri HP adına konuşabilir

ABONE OL
10 Haziran 2022 13:18
Töre: İstifa veya ihraç olmazsa HP milletvekilleri HP adına konuşabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, HP Milletvekilleri Baybars ve Rogers’in Meclis’teki konumlarıyla ilgili olarak BRT’de ‘Haber Kritik’ programına katılarak açıklamada bulundu.
Töre, Halkın Partisi milletvekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers’ın, Meclis’teki söz haklarında değişen bir şey olmayacağını söyledi.
Töre, “Sayın Kudret Özersay böyle bir yazı gönderdi ama bu ilgili kişilerin Halkın Partisi milletvekili olarak şuanda Meclis’te kayıtları devam ediyor. Yani herhangi bir istifaları sözkonusu olmamış bu iki milletvekillerinin. Veya Halkın Partisi’nde ihraçları da şuanda gerçekleşmiş değildir. Dolayısıyla güncel konuşma istemlerinde bulunurlarsa elbette Halkın Partisi milletvekili olarak onların yazılımı geçecek ve Halkın Partisi milletvekili şu şahıs şu konuyla ilgili güncel konuşma isteminde bulunuyor şeklinde geçecektir. Ama Halkın Partisi adına Meclis’te bir konu görüşüldüğü zaman her partiye söz veriliyor. Fakat tabi ki eğer istek olması halinde Halkımn Partisi adına söz alamazlar şeklindeki yaklaşımını biz Meclsi Genel Kurulu’nda okuttuk. Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers’ın bilgisi tahilindedir bu konu. Söz isterken kendileri bu bilinçle isteyeceklerdir. Ama Baybars ve Rogers’ın Meclis’teki konumları şuan Halkın Partisi milletvekilleri olarak geçmektedir” dedi.
HP Genel Başkanı Özersay’ın talebinin Meclis İç Tüzüğü’ne uymadığını da ifade eden Töre, Özersay’ın mektubuna cevaben Meclis Başkanlığı olarak bir yazı göndereceklerini de kaydetti.

 

 

Kasım ayının son Pazar günü olan 27 Kasım’da yapılması planlanan yerel seçimle ilgili de konuşan Töre, belirlenen seçim tarihinde bir sorun olmadığını, mevcut belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin seçime kadar görev sürelerine devam edeceklerini belirtti.

Cumhuriyet Meclisi’nin yaz sürecinde olağanüstü durumlarda toplantıya çağırılabileceğini söyleyen Zorlu Töre, ,“Muhalefet ve iktidarın mecliste seçim tarihi ve yasa önerileri konusunda ortak bir paydada buluşmasını umuyorum” diye konuştu.
Zorlu Töre, Meclis’te aşağılayıcı ve hakarete varan açıklamalarda bulunan milletvekilleri olduğunu, bunu tasvip etmediğini de dile getirdi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.