DOLAR 32,4413 0.22%
EURO 35,1732 -0.04%
ALTIN 2.322,580,13
BITCOIN 22977962,36%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre, AKM’de düzenlenen serginin açılışını yaptı

Töre, AKM’de düzenlenen serginin açılışını yaptı

ABONE OL
5 Ekim 2022 13:59
Töre, AKM’de düzenlenen serginin açılışını yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı zorlu Töre, KKTC Turan Devletleri Teşkilatı Derneği tarafından Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen resim ve sanat sergisinin açılışını yaptı.

Başkan Töre, açılış öncesi yaptığı konuşmada, derneğin ilk faaliyeti olarak bir sanat organizasyonuna imza atmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk devlet ve topluluklarının birlik ve beraberliğinin önemine dikkati çeken Töre, bir çok konuda işbirlikleri yapılması gerektiğini kaydetti.

Türk Devleri Konseyine KKTC’nin tam üye olarak alınmasının en büyük beklentilerinden biri olduğunu ifade eden Töre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’nin tanınması yönündeki çağrısını anımsattı ve büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Bunun yeni bir dönemim başlangıcı olduğunu söyleyen Töre, yıllarca uygulanması düşünülen federasyon ve Birleşik Kıbrıs söylemlerinin olamayacağının artık anlaşıldığını ifade etti.

Töre, KKTC’nin milli bir devlet olarak yoluna devam edeceğinin altını çizerken Rum kesiminin silahlanma ile ilgili çalışmalarına dikkati çekti ve bu konuda caydırıcı gücümüzün arttırılması gerektiğini belirtti.

Başkan Töre, konuşmasının ardından serginin açılını yaptı ve sergiyi gezdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.