DOLAR 32,3452 0.28%
EURO 35,1294 -0.04%
ALTIN 2.310,451,45
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Telsim Freezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finali yaklaşıyor

“Telsim Freezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finali yaklaşıyor

ABONE OL
26 Mayıs 2023 11:05
“Telsim Freezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finali yaklaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim iş birliğinde düzenlenen, “Telsim Freezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finali yaklaşıyor.

Yarışmaya katılacak okullardan, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Girne Amerikan Koleji, Lapta Yavuzlar Lisesi ve Atatürk Meslek Lisesi’nin yarışmaya yönelik çalışmaları sürerken, final gününe yönelik video çekimleri tamamlandı.

8 Haziran’da yapılacak olan Telsim Freezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması, Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda saat 10:00’da gerçekleşecek. “İçindeki Yeteneği Keşfet” sloganı ile yapılacak olan yarışmaya, 18 liseden 20 grup katılıyor. Liseli gençlerin her yıl heyecanla beklediği Liselerarası Müzik Yarışması, profesyonel bir sahnede kendilerini ifade etmelerini sağlıyor.

ERKAN DAĞLI:’’ İÇİMİZDEKİ HÜZNÜ VE ACIYI ANCAK MÜZİK ESERİYLE YILDIZLARDAKİ MELEKLERİMİZE ULAŞTIRABİLİRİZ.’’

 

Gazimağusa Türk Maarif Koleji sorumlu müzik öğretmeni Erkan Dağlı yaptığı açıklamada 32 yıldır müzik öğretmenliği yaptığını ve artık mesleğinin sonuna geldiğini belirtti.
“6 Şubat’tan itibaren Mağusa’da bizim için hayatın durduğunu söylemek isterim. Bütün halkımız, ülkemiz, Mağusa’mız olsun çok büyük yara aldık ve bu yara asla kapanmayacak.” ifadelerine yer veren Dağlı, ilk başlarda Freezone Liseslerarası Müzik Yarışması’na katılmama kararı aldıklarını ancak çocukların gösterdiği katılma istekleri ile beraber kendi besteledikleri özel şarkıyı seslendirmek ve Şampiyon Melekleri anmak için katılma kararı aldıklarını söyledi.

 

Dağlı, “İçimizdeki bu hüznü ve acıyı ancak bir müzik eseriyle, yıldızlarlardaki meleklerimize ulaştırabiliriz. Bu beste dillerlerden dillere nesillerden nesillere aktarılarak her zaman onların yaşamasını sağlayacaktır.’’ diyerek sözlerine son verdi.

AĞÖREN
Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencisi Mete Ağören ise çalışmalarının güzel gittiğini ve stres yapmadıklarını söyledi.
Final gününe kadar çalışmaya devam edeceklerini ve herşeyin yolunda olduğunu belirten Ağören, “Arkadaşlarımla güzel bir motivasyon oluşturduk ve o doğrultuda çalışıyoruz. Herşeyi gerektiği gibi yapar, gerektiği gibi uygularsak birinci geleceğimize inanıyorum.” dedi. Ağören, finale depremde kaybettikleri arkadaşları, kardeşleri anısına özel bir parçayla çıkacaklarını dile getirerek, “Umarım istediğimiz performansı sergileriz. Herkese başarılar dilerim.’’ ifadelerini kullandı.

ERCİYAZ
Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin bir diğer öğrencisi Nazra Erciyaz da 6 senedir piyano çaldığını belirterek yarışmanın kendileri için çok farklı bir deneyim olacağını söyledi.
Yarışmaya, Melekler Takımı için öğretmenlerinin bestelediği çok özel bir besteyle katılacaklarını kaydeden Erciyaz, “Bu sahne hepimiz için çok duygusal bir deneyim olacak. Çalışırken heyecanlandığımız ve duygulandığımız bir çok an oldu. Başaracağımıza inanıyorum, arkadaşlarıma güvenim tam umarım kendimizi sahnede istediğimiz şekilde gösterebiliriz. dedi.

 

 

 

İBRAHİM ÖZBASKIN: ‘‘ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR SAHNE DENEYİMİ OLACAK.’’

 

Girne Amerikan Koleji sorumlu müzik öğretmeni İbrahim Özbaskın ise açılamasında, 12 yıldır Girne Amerikan Koleji’nde görev yaptığını, çok keyifli yarışmalara ve etkinliklere imza attıklarını söyledi.
Bu yıl daha da güzel bir yarışma olacağını dile getiren Özbaskın,” Çocuklarımız için çok güzel bir sahne deneyimi olacak. Sizlere de çok teşekkür ederiz. Herkese başarılar diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.

TUYKU VE AKTAŞ

 

Girne Amerikan Koleji öğrencileri Turgay Tuyku ve Burhan Aktaş ise çalışmalarının çok iyi gittiğini ve kendilerine güvendiklerini söyledi.
Grup olarak çok iyi anlaştıklarını ve çok motive olduklarını ifade eden Tuyku ve Aktaş, çok kısa bir sürede güzel bir grup oluşturduklarını ve TED Kolej’inden gelen arkadaşlarıyla birlikte motivasyon ve enerji dolu olduklarını söyledi.
Gruplarına çok güvendiklerini ifade eden Tuyku ve Aktaş, “Umarız sahnede de performansımızı istediğimiz şekilde yansıtabiliriz. Herkese başarılar diliyoruz.’’ dedi.

 

BURCU EDİZER: ‘‘ÇOCUKLAR DA, BEN DE ÇOK EMEK HARCADIK VE İŞİMİZİ SEVEREK YAPTIKÇA DAHA ÇOK HIRSLANIYOR, YARIŞMA İÇİN HEYECANLANIYORUZ.’’
Lapta Yavuzlar Lisesi sorumlu müzik öğretmeni Burcu Edizer de açıklamasında; 22 yıldır Lapta Yavuzlar Lisesi’nin tek müzik öğretmeni olduğunun belirterek, “Çocuklar da, ben de çok emek harcadık ve işimizi severek yaptıkça daha çok hırslanıyor ve yarışma için heyecanlanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Edizer, “İyi bir şekilde güzel sonuçlarla okulumuzu temsil edeceğiz.’’ diyerek yarışmaya katılacak olan okullara başarılar diledi.

KAVUNOĞLU

Lapta Yavuzlar Lisesi öğrencisi Bulut Kavunoğlu da bu sene grup olarak Freezone Müzik Yarışmasına ilk defa katıldıklarını ve senenin başından itibaren öğretmenleriyle birlikte çok sıkı çalıştıklarını söyledi.
Kavunoğlu, “Hırslıyız ve emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Okulumuzu sahnede en iyi şekilde temsil edeceğiz, kendimize güveniyoruz.’’ dedi.

KELEŞ
Lapta Yavuzlar Lisesi öğrencisi Emine Keleş ise bir senedir çok uğraştıklarını ve çok fazla çalıştıklarını belirterek, çabalarının karşılığını alacaklarına inandığını söyledi.
Grup olarak birbirlerine çok bağlı olduklarını ve birbirlerini sürekli motive ettiklerini dile getiren Keleş, “İyiyiz ve herşeyi yapabiliriz, başarabiliriz.” dedi.

MEHMET SAKARYA: ‘‘MÜZİĞİ YAŞAMAK VE SAHNEDE ÖYLE BİR ATMOSFERDE OLMAK ONLAR İÇİN ÇOK GÜZEL BİR DENEYİM OLACAKTIR.’’

Atatürk Meslek Lisesi (AML) sorumlu müzik öğretmeni Mehmet Sakarya da açıklamasında Atatürk Meslek Lisesi’ne 2. dönem göreve başladığını ve gençlerin müziğe pek dahil olamadığını gözlemlediğini belirterek, bir ilki gerçekleştirerek Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’na katılmaya karar verdiklerini söyledi.
“Gençlerimizi seçtik ve grubumuzu oluşturduk. Çocukların hepsi birbirinden yetenekli ve pırıl pırıl.” ifadelerini kullanan Sakarya, “Ben onlara güveniyorum, müziği yaşamak ve sahnede öyle bir atmosferde olmak onlar için çok güzel bir deneyim olacaktır.” diye konuştu.

 

CANATAŞ
AML öğrencisi Akay Canataş yarışmaya katılma kararını bir ay önce aldıklarını ve çalışmalara hemen başladıklarını söyledi.
Bir çok sıkıntıdan geçtiklerini ve Freezone yarışmasına katılmak için çok çaba gösterdiklerini ifade eden Canataş, sahneye çıkmak için hazır olduklarını söyledi.
“Umarım yarışmada büyük başarılar elde ederiz. Kendimize güveniyoruz” diyen Canataş, yarışmayı başarı ile mutlu bir şekilde sonlandıracaklarına inandığını dile getirdi.

 

KABLAN
AML öğrencisi Kablan da bir kaç yıldır şarkı söylediğini ve gitar çaldığını belirterek, Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’na öğretmenleri sayesinde katıldıklarını ve heyecanlı olduklarını söyledi.
“Bizim için çok iyi olacağına inanıyorum ve okulumuzu ilk kez biz temsil edeceğimiz için daha motiveyiz.” ifadelerine yer veren Kablan, rahat olup anın tadını çıkaracaklarını ve atmosferi doya doya yaşayacaklarını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.