DOLAR 32,5339 -0.06%
EURO 34,8876 0.02%
ALTIN 2.430,400,03
BITCOIN 2161848-0,68%
İstanbul
21°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, TC Gazimağusa Konsolosluğunun 15 Ocak’ta hizmete gireceğini açıkladı
  • Kibris Dijital Haber
  • GÜNDEM
  • TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, TC Gazimağusa Konsolosluğunun 15 Ocak’ta hizmete gireceğini açıkladı

TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, TC Gazimağusa Konsolosluğunun 15 Ocak’ta hizmete gireceğini açıkladı

ABONE OL
28 Kasım 2022 20:23
TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, TC Gazimağusa Konsolosluğunun 15 Ocak’ta hizmete gireceğini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Büyükelçilik’te basın açıklaması yaparak temaslarını değerlendirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim basın açıklaması yaparken Büyükelçi Metin Feyzioğlu da hazır bulundu.

Görevi alır almaz ilk ziyaretini KKTC’ye yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Yasin Ekrem Serim, yaptığı temaslarda uzun bir aradan sonra gündemdeki konuları istişare ederek sonuçlandırma fırsatı bulduklarını, dışişleri heyetlerinin de detaylı çalışma yaptığını belirtti.

Serim, “ Biz her daim KKTC’yi yan yana durduğumuz ortak bir milli davanın sahibi olarak görüyoruz” diyerek Kıbrıs meselesi için de sahada gerçeklere odaklanılması gerektiğini kaydetti.

“Kıbrıs’ta kalıcı çözüme gidecek olan yolun, Kıbrıs Türk halkının müktesap hakları olan egemen eşitlikten ve eşit uluslararası statülerinin tescili ile açılabileceğini yılmadan anlatıyoruz” diyen Serim, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de KKTC tanınsın çağrısına atıfta bulunarak gelecek günlerde KKTC’de üst düzey ziyaretlerin de öngörüldüğünü söyledi.

KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için her yönden seferber olduklarını aktaran Serim, konsolosluk hizmetlerinin de daha iyi noktaya gelmesi için çalışmalar yaptıklarını, 15 Ocak’ta Gazimağusa’ya başkonsolosluk açılacağını belirtti.

Serim, “KKTC vatandaşlarının da 3. ülkelerde konsolosluk yardımı almalarına ilişkin anlaşmayı da imzaya hazır hale getirdik” dedi.

KKTC vatandaşlarını kendi vatandaşlarımızdan ayrı tutmuyoruz. diyen Serim, son 20 yılda tüm alanlarda devrim niteliğinde adımlar atıldığını söyledi.

Yasin Ekrem Serim, “hem TC hem KKTC vatandaşlarının Konsolosluk hizmetlerinin daha iyi noktaya götürebilmek adına 15 Ocak’ta Gazimağusa başkonsolosluğumuzu da bu kapsamda hizmete açarak daha hızlı ve daha etkin hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.