DOLAR 32,5593 0.13%
EURO 34,8772 0.6%
ALTIN 2.427,12-0,22
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Şentop :KKTC’nin tezleri üzerinden yeniden müzakereler yapılabilir

TBMM Başkanı Şentop :KKTC’nin tezleri üzerinden yeniden müzakereler yapılabilir

ABONE OL
30 Eylül 2022 18:04
TBMM Başkanı Şentop :KKTC’nin tezleri üzerinden yeniden müzakereler yapılabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, 27’nci Dönem 5’inci Yasama Yılı değerlendirme toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı..

Şentop, Yunanistan’a yönelik bir tezkerenin söz konusu olup olmayacağına yönelik soruya karşılık, tezkerenin hükümet tarafından hazırlanarak, Meclis’e gönderilmesi gerektiğini belirtti ve “Tezkere gelince değerlendirme yapabilirim. Ancak yaşadığımız bölgede çok önemli ve sıcak gelişmeler var. Türkiye, kendi hak ve menfaatlerini gerek Mavi Vatan’da gerekse kara sınırları içerisinde korumak için her türlü adımı atabilecek hukuki alt yapıya sahiptir” dedi.

KKTC‘nin tüm dünyada tanınması için TBMM’nin bir girişiminin olup olmayacağına ilişkin soru üzerine ise Şentop, şöyle dedi:
Bu konudaki görüşlerini muhataplarına anlattıklarını beliren Şentop, Kıbrıs’ta iki farklı halk ve devletin olduğunu, çok uzun zamandan bu yana müzakereler yapıldığını ancak mutabakat, barış sağlanamadığını, dolayısıyla on yıllarca devam eden aynı tezler üzerinden müzakere yürütmenin anlamlı olmadığının ortaya çıktığını kaydetti.
Şentop, “Artık
KKTC‘nin ortaya koyduğu tezler üzerinden yeniden müzakereler yapılabilir. Temel sorun, adadaki Türk varlığını yok sayan Rumların yaklaşımıdır. Egemen, eşitlik üzerine kurulu, orada yaşayan Türklerin varlığını da kabul eden bir yaklaşım olduğu takdirde müzakere yapılabilir. Bundan sonra KKTC‘nin bir devlet olarak varlığı ve adada iki farklı halk olduğu gerçeği üzerine bina edilen bir tezle müzakerelere devam edilebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.