DOLAR 32,5859 0.28%
EURO 34,7379 -0.08%
ALTIN 2.501,050,68
BITCOIN 20197420,79%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ilk dersi verdi

Tatar, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ilk dersi verdi

ABONE OL
27 Ekim 2021 19:18
Tatar, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ilk dersi verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde “Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türkü’nün Adadaki Varoluş Mücadelesi” konulu ilk dersi verdi.

Tatar, Kıbrıs’ta adil, kalıcı, sürdürülebilir ve Kıbrıs Türk halkının güvenliği, geleceği için Kıbrıs’ta egemen eşitliğe dayalı yan yana yaşayan iki bağımsız devletin işbirliğiyle ancak bir anlaşmanın olabileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletlerin 4 Mart 1964 yılında aldığı 186 nolu karar neticesinde Rum tarafının kendisini Kıbrıs’ın tek sahibi olarak gördüğünü belirterek, bunun Kıbrıs’ta sorunun çözümsüzlüğüne neden olduğunu ifade etti.

Tatar, dünya tarafından Rum tarafının bir devlet, Kıbrıs Türk tarafının tanınmamış olmasının getirdiği dengesizlik neticesinde adil ve kalıcı bir anlaşma yapabilmenin çok zor olduğunu kaydetti.

Tatar, “bunun için direniyoruz. Benim alternatifim yoktur. Alternatif gidip Ruma yama olmaktır. Yok olmaktır. Türkiye ile bağların kopartılması ve o şekilde bir haysiyetsizlik, alternatif değildir alternatif olamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, Türkiye ve KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki varlığının önemine de işaret etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.