DOLAR 32,5626 0.05%
EURO 35,0506 0.56%
ALTIN 2.428,570,23
BITCOIN %
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tatar, Avustralya’da yaşayan Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütleriyle görüştü

Tatar, Avustralya’da yaşayan Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütleriyle görüştü

ABONE OL
27 Ekim 2021 13:45
Tatar, Avustralya’da yaşayan Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütleriyle görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Avustralya’nın Sidney ve Melbourne şehirlerinde yaşayan Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle çevrim içi görüşmeler yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, her iki görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin kimliklerini ve kültürel mirasını öğrenme ve korumalarında gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Nisan 2021’de ilki gerçekleştirilen toplantıların devamı mahiyetinde olan toplantılarda, Cumhurbaşkanı Tatar kendisinin sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan Kıbrıslı Türklerin Cumhurbaşkanı olmadığını, aynı zamanda yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkleri de temsil ettiğini ifade etti.

Kıbrıslı Türklerin bugünlere gelene dek büyük bedeller ödediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, özellikle yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk gençlerin Kıbrıs meselesini ve Kıbrıslı Türklerin verdiği onurlu varoluş mücadelesini  kavramasının önemine işaret etti.

Konuşmasının devamında Kıbrıs Türk halkının en az Kıbrıslı Rumlar kadar egemen olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türklerin ‘self determinasyon’ hakkına sahip olduğuna da işaret etti.

Tatar, Kıbrıslı Türklerin tüm dünyanın uyguladığı insanlık dışı ambargo ve izolasyonlara rağmen Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle KKTC’nin özellikle üniversite ve turizm sektörlerinde büyük başarılar elde ettiğini ve dünya çapında markalaştığını vurguladı.

Katılımcılar ise, bir KKTC Cumhurbaşkanı’nın ilk defa başlattığı bu toplantıların devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

KKTC ile Avustralya’daki Türkler arasındaki bağların ve işbirliği olanaklarının gelişmesi için her türlü yardıma hazır olduklarını dile getiren katılımcılar ayrıca, yaşadıkları çeşitli sorunları da dile getirerek vatandaşlık, temsiliyet ve uzak mesafeden kaynaklanan sorunlarının pratik çözüm önerilerini de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.