DOLAR 32,4936 0.13%
EURO 34,7616 0.09%
ALTIN 2.487,761,05
BITCOIN 20243280,03%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz milletvekillerini bilgilendirdi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz milletvekillerini bilgilendirdi

ABONE OL
24 Haziran 2022 19:52
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz milletvekillerini bilgilendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerini yangın konusunda bilgilendirdi.

Bakan Oğuz, rüzgarın artmasıyla iki gündür sönmüş görünen Ağıllar bölgesinde bugün öğle saatlerinde yeniden parlama olduğunu belirtti.

Oğuz, yangının beşparmaklara doğru ilerlediğini ve orman varlığını tehdit ettiğini kaydetti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, milletvekillerine Mersinlik’te başlayan ve geniş bir alana yayılan yangınla ilgili bilgi verdi.

Bakan Oğuz, yangının doğuda kontrol altına alındığını belirterek, insan üstü bir çaba ile yangının Kantara tarafına geçmesinin engellendiğini ancak bayağı bir ormanın yandığını belirtti.

Oğuz, “rüzgarın artması ile güneyde ise iki gündür sönmüş görünen Ağıllar bölgesinde saat 12.00 civarında yeniden bir parlama oldu. Yangın Beşparmaklara doğru ilerliyor. 2 uçak 4 helikopter o noktayı söndürmeye çalışıyor” dedi.

         Tatlısu -Mersinlik ve deniz istikametine doğru geniş bir yayılma olduğunu kaydeden Oğuz, “dün akşamla birlikte yaklaşık Kuzey ve güney sorunlu. 16 bin 300 dönümlük bir alanı kaybettik. Şu anda kuzeye doğru bir arazi genişlemesi var.” Açıklamasında bulundu.

         Oğuz, hem devletin tüm unsurlarının hem de vatandaşların tanker ve araçlarla mücadeleye katkı koyduğunu söyledi. 

Oğuz, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın önerdiği gibi mücadeleye katkı sağlamak için Anayasanın 41’inci Maddesi gereği tankerlere el konulabileceğini, ancak şu ana kadar istenilen katkının sağlandığını söyledi. 

Son gelinen aşamada mücadelenin devam ettiğini, en büyük etkenin ise rüzgar olduğunu söyleyen Bakan Dursun Oğuz, rüzgarın zaman zaman şiddetini artırdığını ve mücadeleyi zorlaştırdığını ifade etti.

Bölgenin yaklaşık 35 yılda oluşan bir orman olduğunu belirten Oğuz, zararın her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

Kuzeydeki genişlemenin ise orman varlığını tehdit etiğini söyyen Oğuz yangının insan kaynaklı olmasının ayrı bir üzüntü kaynağı olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.