DOLAR 32,3711 0.16%
EURO 34,9763 -0.29%
ALTIN 2.324,260,22
BITCOIN 22800170,40%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Sürücü ve yol kalitesi de önemli”

“Sürücü ve yol kalitesi de önemli”

ABONE OL
21 Şubat 2021 20:21
“Sürücü ve yol kalitesi de önemli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trafik ve yol güvenliğimizde, sürücü ve yol kalitesi yanında araç kalitesi de o kadar önemlidir.
Araçların yolda seyredebilmesi için tüm aksamlarının güvenli bir konumda olması kaçınılmaz ve göz ardı edilemez bir durumdur. Güvenli olmayan araç hem içindekine hem karşıdakine zarar verebilen araçtır.
Araç muayeneleri her ülkede şart olduğundan bizim ülkemizde de yapılmaktadır.
Aslında yapılmaktadır yerine yapılır gibi yapılmaktadır demek daha doğrudur.

KKTC ARAÇ MUAYENE MERKEZLERİNİN DONANIMI:
KKTC’de beş ayrı ilçede muayene yapılmaktadır. Özel araçlar üç yılda bir diğer profesyonel araçlar yılda bir muayeneye girmek zorunluluğu vardır. Araç muayeneleri eskiden Maliye Bakanlığı, son yıllarda Ulaştırma Bakanlığı adına Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları tarafından yapmaktadır. Araç muayeneleri tamamen teknik bir olay olması nedeni ile teknik muayene araçları ile donanmış olması gerektiği bilinmektedir.
Beş muayene merkezlerinden sadece Lefkoşa Araç Muayene merkezinde salon araç muayene teknik aletleri vardır. Bu iki sistemden biri KKTC tarafından alındı, diğeri Avrupa Birliği tarafından hibe edildi.
Diğer dört merkezlerde ise araç muayene teknik aletleri yoktur.
Daha da üzücü olan ise, KKTC’de Devlet eli ile yapılan araç muayene merkezlerinin hiçbirinde kamyon, otobüs gibi araçların muayene teknik aletleri yoktur. 1974’den bugüne kadar elzem ve olmazsa olmaz aletler ülkeye alınmamıştır.
Hükümetler, her aracın araç muayenesine gitmesini zorunlu kılarken, kendileri teknik aletleri alma görevini yerine getirmemişlerdir. Araç muayenesi yapıldı diye hükümetler tarafından tahsil edilen ücret aslında hakları değildir. Çünkü teknik cihazlar alınmadan elle ve gözle yapılan muayene yapar gibi hareketle, muayene yapılmış gibi ücret almak adil olmamalıdır.

Muayene giden araç sahipleri de durumdan memnun olarak sistemin sistemsizliğinden şikayet etmemelerinin tek nedeni kolay bir şekilde araçlarının muayeneden geçmeleri olmasıdır herhalde. Halbuki verilen ücret aracın teknik muayenesinin yapılması için olmalıdır.
Basında açıklandığı gibi araç muayeneden yılda 40 milyon tl gelir alınıyorsa, ve personelin maaşı, Polis Genel Müdürlüğü bütçesinden çıkıyorsa, diğer taraftan da gerekli aletlerin alınmaması düşündürücüdür.
Ancak, araçların teknik muayenesinin tam yapılmaması ve aracın güvenli olmaması hem içindeki hem dışındaki insan hayatları için tehlikelidir.

ARAÇ MUAYENESİ YAPMAK POLİS GÖREVİ OLMAMALIDIR.
Araç muayenesi teknik bir olaydır ve teknik personel tarafından yapılmalıdır.
Araç muayene yerlerinde teknik cihazları kullanabilen teknisyenler ve mühendis görev yapmalıdır. Kadroları Polis Genel Müdürlüğünde değil, Ulaştırma Bakanlığında olmalıdır. Polis yolda gördüğü şüpheli aracı muayeneye yönlendirme, evrakları kontrol etme, muayenesiz araca el koyma görevlerine devam etmelidir.
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN ARAÇ MUAYENELERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI
2006 yılında Avrupa Birliği – Kuzey Kıbrıs Yol Güvenliği Projeleri başlatıldı. Bu amaçla Maliye, Eğitim, Ulaştırma, Sağlık, İçişleri Bakanlıkları, Polis Genel Müdürlüğü ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği temsilcilerinden oluşan komiteler çalışmaya başladı.
Araç muayene yerleri AB uzmanları ile birlikte değerlendirildi ve çalışmalar başlatıldı. Devletimizin bu merkezlerinin tam donanımlı halde hizmet vermesi gerekliliği AB tarafından ortaya kondu.
AB aday bölgesi olarak araçlarımızın tümünün AB düzeyinde teknik donanım olmadan yolda olamayacağı açıkça belirtildi. Güneye araçların geçmesinde sorun çıkarılmasının üç nedeni olabileceği; bunların Siyasi, Ekonomik ve Teknik nedenler olduğu masada konuşuldu. Teknik yetersizliği olan araçların güneye dahi gidemeyecekleri ve haklı bir neden olarak ortada olacağı aktarıldı.
Halen KKTC’de otobüs ve kamyon muayene cihazları olmamasından dolayı güneye geçecek otobüs ve kamyonların güneyde muayeneleri istenmektedir.

2011 yılında muayene merkezleri ile ilgili çalışmalarda ülkeye kaç merkez ve nerelerde olacağı planladı. AB tarafından Lefkoşa Araç Muayene Merkezine bir adet salon araç muayene sistemi hibe edildi ve kuruldu.
KKTC devletinin muayene merkezlerini AB standartlarına yükseltmesi gerekliliği görüşmesinde, bu yönde bütçe olmaması KKTC tarafından aktarıldığında özelleştirme gündeme geldi.
Çalışmalar devam ederken KKTC yetkilileri tarafından özelleştirmenin uygun olacağı AB tarafına bildirildi.
Bu çalışmalarda özel kurulacak merkezlerin donanımı, personel özellikleri çalışıldı.
Lefkoşa’daki mevcut merkezin geliştirilerek denetleme ve kontrol merkezi olarak devlet tarafından işletilmesi kararı alındı. Özellerin devlet tarafından denetlenmesi, yollarda random %3 araç muayenesi yapılması gibi kurallar gündeme getirildi.
KKTC’DE TEKNİK ARAÇ MUAYENE MERKEZLERİ OLMALI
2018 yılında Ulaştırma Bakanlığının doğru adımları atarak, yıllar önce alınan özelleştirme kararına uygun şartnameleri hazırlama ve sonlandırma çalışmalarına başladı. Makine mühendisinin de dahil olduğu ekibin özelleştirme çalışmaları sonuçlandırılarak KKTC ye teknik araç muayene merkezleri kazandırılmadır. Bu yol güvenliği için de, insan hayatı için de elzemdir.
Devlet olmanın de gerekliliğidir.

Doç. Dr. MEHMET ZEKİ AVCI
Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı
Kıbrıs İlim Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.