DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2062509-2,37%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Stoltenberg’den Türkiye’ye ‘tahıl’ teşekkürü

Stoltenberg’den Türkiye’ye ‘tahıl’ teşekkürü

ABONE OL
3 Kasım 2022 21:31
Stoltenberg’den Türkiye’ye ‘tahıl’ teşekkürü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye’ye Ukrayna’ya verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü Ukrayna tahılını Karadeniz’den geçirerek dünya gıda krizini önlemiş oluyorlar” dedi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

“Türkiye NATO’nun önemli müttefikidir. NATO da Türkiye’nin güvenliğine katkıda bulunuyor. Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de desteklerimizi sürdürüyoruz.” diyen Stoltenberg, Türkiye’ye tahıl sevkiyatındaki çabalarından dolayı teşekkür etti:

“Balistik füzelerle İran’ın Rusya’yı desteklediğini görüyoruz. Bu kesinlikle yanlış. Türkiye’ye Ukrayna’ya destek oldukları için teşekkür ederim. Türkiye, Ukrayna tahılının Karadeniz’den geçerek gıda krizinin önüne geçmiş oldu. Bu sevkiyatı büyük takdirle karşılıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özellikle teşekkürlerimi sunuyorum çünkü Ukrayna tahılını Karadeniz’den geçirerek dünya gıda krizini önlemiş oluyorlar.”

“Türkiye’nin önemli beklentileri var”

Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılım sürecine ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“Finlandiya, İsveç ve Türkiye muhtırada anlaştılar. Türkiye’nin önemli beklentileri var. Güvenlik endişelerinizi paylaşıyorum. İsveç ve Finlandiya uzun vadeli ortaklıklarını taahhüt ediyorlar. Her iki ülkenin de somut adımlarını memnuniyetle karşılıyorum. Kalıcı bir mekanizma oluşturulmuş oldu. İsveç terör örgütlerine katılımı engellemek için yeni adımlar atıyor. Finlandiya ve İsveç, Türkiye’nin endişelerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırlar. Artık İsveç ve Finlandiya’nın tam üye olarak NATO’ya katılması lazım. Bu zor zamanlarda bunu tamamlamamız gerekiyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.