DOLAR 32,3704 0.15%
EURO 34,9716 -0.31%
ALTIN 2.324,220,22
BITCOIN 22750060,54%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sorakın: Hükümet kurma görevi CTP Genel Başkanı Erhürman’a verilmeli

Sorakın: Hükümet kurma görevi CTP Genel Başkanı Erhürman’a verilmeli

ABONE OL
8 Mayıs 2022 14:42
Sorakın: Hükümet kurma görevi CTP Genel Başkanı Erhürman’a verilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yeni hükümet kurmak için, siyasi partilerle yaptığı görüşmelerin ardından gözler, görevin kime verileceğine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Tatar, temaslarının ardından yaptığı açıklamada, hükümeti kurabileceğine inandığı bir milletvekiline görev verebileceğini söylemişti.

Tatar’ın bu hafta içerisinde hükümeti kurma görevini bir milletvekiline vermesi bekleniyor.

Hükümet kurma konusunda son açıklama ise Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden geldi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın hükümeti kurma görevini CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a vermesi gerektiğini ifade etti.

Sorakın, “UBP içerisinden başkan dışında herhangi bir milletvekili başkanlığında kurulacak olan hükümet yasal olsa bile meşru olmayacaktır” diyerek, CTP’nin hükümeti kurmaya talip olduğunu kaydetti.

Sorakın paylaşımında, “Bu anlayışla teknokratlı/ teknokratsız bir toplumsal mutabakat hükümeti kurarak uzlaşı ile tespit edilecek makul bir sürede yeniden halk iradesine başvurmak en doğru karar olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.