DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067658-2,83%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Seçim tarihi ile Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda değişiklik görüşüldü

Seçim tarihi ile Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda değişiklik görüşüldü

ABONE OL
5 Kasım 2021 13:47
Seçim tarihi ile Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda değişiklik görüşüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu, UBP Grubu’nun başvurusu üzerine, “erken genel seçim tarihinin belirlenmesi” ve “Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda değişiklik” konularını görüşmek üzere toplandı.

Toplantının tamamlanmasının ardından açıklama yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, toplantıda gerek erken seçim tarihi gerek ise Seçim ve Halk Oylaması yasasında yapılabilecek değişiklikler üzerinde parti başkan ve temsilcilerinin görüşlerini aktardıklarını belirtti.

Sennaroğlu, bu çerçevede seçim tarihi üzerinde uzlaşıya varılması durumunda, bu tarihe kadar bütçenin hazırlanıp sunulması ve Meclis’ten geçmesi, komitelerden oy birliği ile geçen yasaların Genel Kurul gündemine gelmesi gibi konuların takvimlendirilmesi hususunda görüşler ortaya konulduğunu kaydetti.

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun yeni kabineyi Cumhurbaşkanına sunacağı için toplantıdan erken ayrıldığını ifade eden Meclis Başkanı Sennaroğlu, bütün parti Başkanlarının katılımıyla konunun tekrar detaylıca ele alınmasını uygun gördüklerini belirtti.

Bazı siyasi partilerin de, aktarılan konuları kendi gruplarında değerlendireceklerini kaydeden Sennaroğlu “Bizler de mümkün olan en kısa sürede Danışma Kurulu’nu yeniden toplantıya çağırmayı arzu ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.