DOLAR 32,5639 -0.03%
EURO 34,8657 -0.08%
ALTIN 2.427,30-0,09
BITCOIN 2159165-0,12%
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos bugün defnedildi

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos bugün defnedildi

ABONE OL
12 Kasım 2022 17:54
Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos bugün defnedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2006 yılından bu yana Rum Ortodoks Kilisesinin başında bulunan ve geçen pazartesi hayatını kaybeden Başpiskopos II. Hrisostomos bugün öğlen saatlerinde yapılan cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

RIK’te yer alan habere göre, II. Hrisostomos için Başpiskoposlukta “Apostolos Varnavas” katedralinde yapılan ayinin ardından katedralin altında özel olarak tasarlanmış mezara defnedildi. Katedraldeki ayini, ilk kez Güney Kıbrıs’a giden Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiğini belirtildi.

Cenaze törenine Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Rum siyasilerin yanı sıra Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, İskenderiye Patriği, Atina Başpiskoposu, Papa Franciscus’un temsilcisi, Ortodoks kiliseleriyle diğer Hristiyan mezheplerinin temsilcileri katıldı. Rum polisinin cenaze töreni için üst düzey güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.

Törende, Anastasiadis, Sakelaropulu, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Hrisostomos’un vekili Baf Metropoliti Georgios konuşma yaptı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, II. Hrisostomos’un çalışmalarını ve kişiliğini överken, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ise Hrisostomos’un arkasında tarihi öneme sahip bir eser bıraktığını belirtti.

İlgili haberlerde, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in cenaze töreninin ardından Yunanistan Cumhurbaşkanı ve Fener Rum Patriği Bartholomeos’la ayrı ayrı görüşeceği kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.