DOLAR 32,3764 0.16%
EURO 34,9529 -0.39%
ALTIN 2.320,220,02
BITCOIN 22877972,81%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özkurt: Kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğuyla yayınlarımızı sürdürüyoruz

Özkurt: Kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğuyla yayınlarımızı sürdürüyoruz

ABONE OL
24 Aralık 2021 14:43
Özkurt: Kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğuyla yayınlarımızı sürdürüyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) 58’inci kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kuruluş yıl dönümü kapsamında, BRTK yayıncılık tarihi müzesinde pandemi kuralları çerçevesinde resepsiyon düzenlendi.

Açılış konuşmasını Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt yaptı.

Özkurt, Karanlık ve zor günlerde, bayrak diyerek yola çıkan kahramanların ; kurdukları Bayrak Radyosuyla, Kıbrıs Türkü’nün yalnızca sesi değil, yeni bir nefes, yeşeren bir umut ve heyecanı olduklarını kaydetti.

Ülkenin kamu yayıncılığı yapan tek kuruluşu olan, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun,  Kıbrıs Türkünün sesini 58 yıldır duyurduğunu kaydeden Özkurt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığının önemli bir parçası olan BRT’nin, gelişen ve değişen dünyadaki teknolojik gelişmeler ışığında kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğuyla yayınlarını sürdürdüğünü vurguladı.

Ülke ve dünya gündeminin sosyal ağlar üzerinden öğrenildiği yeni medya düzeninde, doğru bilgiye ulaşmanın bir hayli zorlaştığını belirten Özkurt, bu dönüşümün, haberin doğruluğu ilkesinin önemini bır kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

Dünyayı sarsan Covid-19 pandemisi’nin; doğru ve güvenilir habercilik anlayışıyla kamu yayıncılığı yapan kurumların ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha hatırlattığını belirten Özkurt, halkın doğru ve güvenilir bilgiye, brt aracılığıyla ulaştığını kaydetti.

Özkurt, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun yapmış olduğu yayınlarla, hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hem de dünyanın dört bir yanında yaşayan Kıbrıslı Türklerin gözü kulağı olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurguladı

Özkurt, “ BRT, Kuzey Kıbrıs’ ın ve dünyanın her yerinden canlı yayın yetenenekiyle, zengin program içerikleriyle bugün olduğu gibi gelecekte de halkın gözü kulağı olmaya devam edecektir.” dedi.

 

 

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.