DOLAR 32,3701 0.15%
EURO 34,9826 -0.3%
ALTIN 2.324,160,22
BITCOIN 22790841,35%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özdenefe: Kasım sonuna bütçe maratonun bi̇tebi̇leceği öngörülüyor

Özdenefe: Kasım sonuna bütçe maratonun bi̇tebi̇leceği öngörülüyor

ABONE OL
6 Kasım 2021 07:13
Özdenefe: Kasım sonuna bütçe maratonun bi̇tebi̇leceği öngörülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu toplantısına katılan CTP Grup Başkan Vekili Faziler Özdenefe  BRT’de 18. Saat programına değerlendirmelerde bulundu.

Özdenefe , CTP’nin 2022 bütçesi’nin hızlı bir şekilde geçmesi, seçimin sağlıklı bir ortamda yapılması için her türlü desteği vereceğini söyledi ancak nisabı hükümetin sağlaması gerektiğini vurguladı.

CTP’nin bütçe görüşmeleri sırasında nisaba destek verip vermeyeceği yönünde bir soruya ise Özdenefe,  “Nisapla ilgili desteğin şuanda hükümeti kuranlar ve 27 sayısı olduğunu söyleyenler tarafından talep edilmesi halinde hiç de adil bir talep olduğunu düşünmem. Nisabı onlar sağlamalı” dedi.

Özdenede, “Bütçenin geçmesinde ciddi iseler ve nisabını da sağlayacak şekilde yani bazı iktidara mensup vekiller devlet, ülke darken, rozetleri takarken hepsi ön planda tutarken, seçim geliyor diye ülkenin en acil ihtiyacını geride bırakarak, sahada olup muhalefet varsın girsin gayrı ciddiyeti ile davranmayacaklarsa aslında Ocak ayı içerisinde bütçe geçmek süreti ile seçime gidilebilir. Bununla ilgili çalışmayı bugün Meclis’ten rica ettik, yapıldı hatta bir taslak çalışma da verildi” şeklinde konuştu.

Meclis’in yaptığı taslak çalışmaya bakıldığında bütçenin 9 Ocak’a  kadar yetişmesinin mümkün görülmediğini söyleyen CTP Grup Başkan Vekili Özdenefe, “Bütçenin yetişmesi için aslında Pazartesi günü erken seçimin ilan edilmesi lazım. Siz eğer Ad-Hoc Komitesinde Seçim  ve Halkoylaması Yasasında değişiklikler yapacaksanız bunun için seçim sath-ı mailine girdikten sonra bunu yapmak ne kadar doğrudur ki? Oyuna başlarken oyunun kurallarını değiştirmek gibi birşey”dedi.

Seçim ve Halkoylaması Yasasında minimal düzeyde yapılacak değişikliklerin biraz nefes aldırabileceğini de söyleyen Fazilet Özdenefe, “Seçim yasası için en azından prosedürün tamamlanmasına bir kaç güne ihtiyaç vardır. O yüzden 9 Ocak’ı Meclis çalışanlarının da yaptığı çalışmada pek de mümkün olmadığını görüyoruz”şeklinde konuştu.

 

Özdenefe, “16 Ocak seçim tarihi ile alakalı süreçle ilgili taslak çalışmada aslında kısıtlanarak bu ayın sonuna tabi bütçenin de gelmesi şartı ile Kasım sonuna bütçe marotonun aslında bitebileceği öngörülebiliyor. Kasım sonunda bütçe maratonu tamamlandığında Aralık ayı ve Ocak’ın ilk yarısı da kampanya süreci yapılır ve seçime Ocak ayı çıkmadan gidilebilinir”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.