DOLAR 32,5006 -0.13%
EURO 34,9499 0.33%
ALTIN 2.428,740,24
BITCOIN 2076412-3,76%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özçınar: Gereken reformun yapılabilmesi için seçimler ertelenmeli

Özçınar: Gereken reformun yapılabilmesi için seçimler ertelenmeli

ABONE OL
7 Nisan 2022 12:06
Özçınar: Gereken reformun yapılabilmesi için seçimler ertelenmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, BRT’de katıldığı Manşet Artı programında yerel yönetimler reformuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kalkınmanın yerelden başlaması gerektiğinin altını çizen Özçınar, şu anki yapıyla bunun mümkün olmadığını söyledi.

Özçınar, yerel yönetimlerin kısıtlı olan kaynaklarının sadece küçük işlere yettiğini ifade ederek, “küçük küçük mutluluklarla zamanımızı ve geleceğimizi ileriye taşıyamıyoruz” dedi.

Yerel yönetimler reformunun kesinlikle bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Özçınar, “ama muhalefet diyor ki, biz seçimimizi yapalım. Seçim sonrasında da bir ya da iki yıl çalışalım ve sonrasında bir daha seçim yapalım ve yeni sisteme ayak uyduralım” şeklinde konuştu.

Mecliste son yaşananlara baktığında siyasetin öne çıktığını görmekte olduğunu dile getiren Özçınar, siyasetle bir yere varılmasının mümkün olmadığını vurguladı.
Mahmut Özçınar, seçim moduna girildiğini ve yerel yönetimlerin siyasetin içerisine çekilmekte olduğunu belirterek, seçimle gelen bir yönetiminin görev süresini tamamlamadan görevden alınamayacağını söyledi.

Bu nedenle yerel yönetim seçimlerinin günün koşulları da dikkate alınarak ertelenmesinin en doğru seçenek olduğunun altını çizen Özçınar, parlamentonun bu yönde vereceği karara herkesin uymasının demokrasinin de bir gereği olduğunu kaydetti.

Özçınar, demokrasilerde azınlığın çoğunluğa kendi istediğini dayatma seçeneği olmadığına dikkat çekerek, sayısal azınlığın çoğunluğa saygı göstermesinin demokrasinin kuralı olduğunu hatırlattı.

Mevcut ekonomik koşullarda yerel yönetimlerin tartışılmasının bir şans olduğunu ifade eden Özçınar, “eğer bu şansı kaybedersek belediyeler bir on yıl daha kaybedecek. Bu şansı doğru kurgulayıp doğru yönetmenin yolunu bulmalıyız” dedi.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.