DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ostim Teknik Üniversitesi, KKTC temsilciliği törenle hizmete konuldu

Ostim Teknik Üniversitesi, KKTC temsilciliği törenle hizmete konuldu

ABONE OL
6 Haziran 2022 20:12
Ostim Teknik Üniversitesi, KKTC temsilciliği törenle hizmete konuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Ostim Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilciliği törenle hizmete konuldu.

Ostim Teknik Üniversitesi gerçekleştirilen işbirliğiyle Gazimağusa’da faaliyet gösteren Bilgehan Sürekli Eğitim Merkezi’nde, sürekli eğitim modeliyle eğitim verecek.

Ostim Teknik Üniversitesi temsilciliğinin açılışında konuşan Bilgehan Sürekli Eğitim Merkezi Direktörü Hasan Bilgehan, yapılan işbirliginin önemine vurgu yaptı.

Ekonominin gelismesi için sanayi sektörünün de gelismesi gerektigini anlatan Bilgehan, Ostim Teknik Üniversitesi’nin nitelikli isgücü yetistirdigine vurgu yaptı.

Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr Yusuf Yülek de, “sürekli egitim merkezimizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne taşımakla, üçüncü dünya ülkelerinden gelen öğrencilere de eğitim vermeyi hedefledik” dedi.

Yülek, Ostim Teknik Üniversitesi’nin 3. yılda 3500 öğrenci sayısına ulaştığını, öğrencilerin 1500 ünün de 70 ayri ülkeden olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de, covid nedeniyle tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğine vurgu yaparak, covid 19’un ekonomide olumsuz sonuçlar yarattığına işaret etti.

Bu süreçte üretmenin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını dile getiren Başçeri, nitelikli işgücü yetistirmenin de önemine değindi.

Ankara’daki sanayi modelinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de hayata geçmesi temennisinde bulunan Büyükelçi, sanayi üniversite isbirliginin öneminin altıni çizdi. BRT

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.