DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Organ kaybına umut…

Organ kaybına umut…

ABONE OL
6 Kasım 2022 20:19
Organ kaybına umut…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Protez Ortez Biyomekanik Merkezi, gerek gençlere çeşitli açılardan gerekse herhangi bir nedenden ötürü vücudunun bir organını kaybetmiş kişilere verdiği hizmetlerle umut oluyor.

Merkezde titizlikle yürütülen çalışmaları, merkez bsşkanı Doç.Dr Yasin Yurt BRT‘ye anlattı.

Yurt, merkezde çeşitli nedenlerden ötürü vücudunda organını yitirmiş kişilere protez ayak, bacak yapımı, fizyoterapi imkanları, omurga eğriliği olanlara tedavi yöntemleri, egzersiz uygulamaları ve kişiye özel ayak tabanlığı üretimi gibi pek çok hizmetler sunduklarını belirtti.

Yasin Yurt gençlerin ise daha fazla kamburlaşma şikayetiyle kendilerine başvurduklarını ve sundukları egzersizlerle gençlerin büyük oranda tedavi imkanına sahip olduklarını söyleyerek, omurga eğriliği için de ürettikleri korselerle hastalıkta ameliyatın önüne geçebildiklerini ifade etti.

Gazimağusa’yı pilot bölge olarak seçtiklerini ve okullarda çeşitli konularda tarama başlatacaklarını da söyleyen Yurt, merkezde yapılan işlemlerin ücretinin, Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla kurul kararıyla karşılanabildiğini de açıkladı.BRT

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.