DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0923 -0.12%
ALTIN 2.298,450,94
BITCOIN 22916341,28%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nuland: Kıbrıs sorunu hakkında iki taraftaki görüşleri duymakla ilgileniyoruz

Nuland: Kıbrıs sorunu hakkında iki taraftaki görüşleri duymakla ilgileniyoruz

ABONE OL
7 Nisan 2022 18:15
Nuland: Kıbrıs sorunu hakkında iki taraftaki görüşleri duymakla ilgileniyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland ile görüştü.

Nuland, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin süreçte ilerlemelerine yardımcı olmak için, Kıbrıs’taki iki tarafa ABD’ye ait herhangi bir fikir getirip getirmediğinin sorulması üzerine “hem Kuzey hem de Güney’deki görüşleri duymakla ilgilendiklerini” belirtti.

Ülkesinin, Ada’nın hem Kuzey’i hem de Güney’indeki ekonomiyi iyileştirebilecek şeyler olan “Güven Yaratıcı Önlemlere” ilişkin desteğini ifade ettiğini kaydeden Nuland, “Ancak bu, her şeyden önce, üzerine inşa edebileceğimiz bir görüş birliği olup olmadığını duymamız için fırsattır” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Nuland, Anastasiadis’le görüşmelerinde, güvenlik konularına ilişkin olarak ABD’yle gelişen ilişkiyi gözden geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

Victoria Nuland, hidrokarbonlar açısından istedikleri şeyin ise, kısa bir geçiş dönemi için, daha fazla doğal gaz ve petrolle ilgili seçenekler olduğuna işaret etti ve var olan düşüncenin herkesin fayda sağlaması olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.