DOLAR 32,4018 0.15%
EURO 35,2086 0.02%
ALTIN 2.322,820,18
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müftüzade:Filelefteros gazetesinin haberi gerçek dışı ve yanıltıcıdır

Müftüzade:Filelefteros gazetesinin haberi gerçek dışı ve yanıltıcıdır

ABONE OL
16 Ağustos 2022 16:29
Müftüzade:Filelefteros gazetesinin haberi gerçek dışı ve yanıltıcıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üyesi Hakkı Müftüzade, Filelefteros gazetesinde çıkan beş Kıbrıslı Rum’un Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük’e ait bir arsaya gömüldüğüne ilişkin haberlerin gerçek dışı ve yanıltıcı bilgiler içerdiğini açıkladı.

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üyesi Hakkı Müftüzade, yaptığı yazılı açıklamada, beş Kıbrıslı Rum’un Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük’e ait bir arsaya gömüldüğüne ilişkin 9 Ağustos’ta çıkan haberin doğru olmadığını belirtti. Kalıntıların Mevlevi Tekkesi’nde yapılan kazılarda, Evkaf’a ait olan Tekke Bahçesi’nde bulunduğunu kaydeden Müftüzade, “Kayıp Şahıslar Komitesi ile herhangi bir bilginin teyidi için temas kurulmadığından, kimliklendirilen ve ailelerine iade edilen Kıbrıslı Rumların sayısı olarak verilen bilgi de doğru değildi. Mevlevi Tekkesi bahçesinden sadece 4 kişiye ait kalıntılar bulunmuş ve sadece birinin kimliği tespit edilmiştir. Buna ek olarak, 1963’te Kıbrıslı Rumların toplam kayıp sayısı 44 değil 42dir” ifadelerini kullandı.

Müftüzade, bahse konu yazı ve aynı gazetenin daha sonraki günlerde yayımladığı diğer yazıların, araştırma eksikliğinden dolayı yanıltıcı ve gerçek dışı bilgiler içerdiğini de ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.