DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,0983 -0.16%
ALTIN 2.306,571,29
BITCOIN 22837912,65%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis’te güven oylaması yarın

Meclis’te güven oylaması yarın

ABONE OL
17 Mayıs 2022 11:49
Meclis’te güven oylaması yarın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP), Yeniden Doğuş Partisi (YDP) hükümeti için güven oylaması yarın yapılacak.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın saat 16.30’da “Bakanlar Kurulu için güven oylaması” gündemiyle olağanüstü toplanacak.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) oturuma katılarak “hayır” oyu vereceğini açıkladı.

Halkın Partisi’nin ise tutumuyla ilgili gün içinde açıklama yapması bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu dün hükümet programının görüşülmesi amacıyla toplanmıştı.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Halkın Partisi (HP) milletvekilleri toplantıya katılmamış, hükümet programı üzerine hiçbir milletvekili söz almamıştı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel başbakanlığındaki UBP-DP-YDP hükümeti 12 Mayıs Perşembe günü kurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından atanan Bakanlar Kurulu listesi aynı gün akşam saatlerinde toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’na sunulmuş; hükümet programı ise 13 Mayıs Cuma günü Meclis’te okunmuştu.

KKTC’de yasal mevzuata göre hükümet programının Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra güvenoyuna başvurulur. Güvenoyu için görüşmeler programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlar ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.