DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,0983 -0.16%
ALTIN 2.306,571,29
BITCOIN 22837912,65%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı tamamlandı

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı tamamlandı

ABONE OL
7 Mart 2023 21:23
Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu denetim görevini gerçekleştiridi.
Milletvekillerinin güncel konuşmalarında ağırlıklı olarak Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi ve ülkedeki son gelişmeler vardı…
Eleştirleri yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy Laguna Deniz Yıldızı apartmanları konusnda açıklamalarda bulundu.
Taçoy, bu apartmanların değil bir depremde, kendiliğinden bile çökebilecek durumda olduğunu kaydetti.
Taçoy, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimamar Odaları Birliği’nin verdiği rapora işaret ederek, söz konusu binada vakıfa ait hiçbir daire için sözleşme yenilenmediğini, 8 dairenin ise mal sahibi olduğunu, onun da hukuki yollarla çözülebileceğini kaydetti.
Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da konuşmasında Depremzedelere verilen sağlık hizmetlerine ilişkin bilgi akatrdı.
Bakan Altuğra, ülkede 6 hastaneye 600’ü aşkın kişinin başvuruda bulunarak, tedavi aldıklarını kaydetti.
Enfeksiyon Kontrol Komitesi’nin depremzedelerin yoğunlukla yaşadığı bölgelere ulaşarak, 86 depremzedeyi kontrolden geçirildiğini anlatan Bakan Altuğra, herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanmadığını, çocukların ise aşı takvimlerinin kontrol edildiğini söyledi.
Bakan Altuğra, ilaç konusunda da açıklama yaptı.
Ülkede ciddi bir ilaç eksikliğinin olduğunun doğru olduğunu, bu konuda taleplerinin bulunduğunu belirten Altuğra, , bir kısım ilacın önümüzdeki günlerde İlaç Eczacılık Dairesi’ne geleceğini, diyaliz ve onkoloji hastalarının ilaçları için de gerekli görüşmeleri yaptıklarını kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı saat 18.30 sıralarında tamamlandı. Bir sonraki toplantı 13 Mart Pazartesi günü yapılacak.

.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.