DOLAR 32,6017 0.38%
EURO 34,8097 0.21%
ALTIN 2.499,750,63
BITCOIN 21170936,81%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maliye Bakanı Şan:Kadınların ayrımcılığa tabi tutulmadığı bir dünya mümkün

Maliye Bakanı Şan:Kadınların ayrımcılığa tabi tutulmadığı bir dünya mümkün

ABONE OL
7 Mart 2023 17:55
Maliye Bakanı Şan:Kadınların ayrımcılığa tabi tutulmadığı bir dünya mümkün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanı Alişan Şan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, hayatı her noktasında cesaretleriyle ilham veren tüm kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Şan, bir ülkenin her alanda güçlü ve refah seviyesinin iyi durumda olabilmesinin ancak kadın-erkek ayrımını yapmadan, eşit haklar sağlamakla mümkün olacağını kaydetti.

Şan mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Kadın ana, eş, evlat, hayattır… Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında, Kıbrıs’ta varoluş mücadelesinde yer almış, vatan savunmasında destanlar yazmışlardır. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da; bilimden edebiyata, ekonomik hayattan siyasete, sanattan spora, yaşamın her alanında ülkemizin gelişmesine katkı ve emekleri kutsaldır.

Bir ülkenin her alanda güçlü ve refah seviyesinin iyi durumda olabilmesi ancak kadın-erkek ayrımını yapmadan, eşit haklar sağlamakla mümkündür. Kadınların sosyal statülerinin iyileştirilmesi, yaşamın her alanında daha güçlü temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesi, toplumsal mücadelede daha cesur davranabilmeleri için gerekli teşvik ve desteğin verilmesi hayati önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle 6 Şubat’ta Anavatan Türkiye’de yaşanan, ülkemizi de yasa boğan asrın en büyük deprem felaketinde, eşini, evladını, ailesini kaybeden kadınlarımıza sabırlar diliyor, Anadolu’da ve Kıbrıs’ta milli mücadele ve varoluş yıllarında destanlar yazan, cesaretleriyle bugün hâlâ ilham veren kahraman Türk kadınlarını saygıyla selamlıyor ve anıyor, şiddetin her türlüsünden uzak, yaşamın her alanında eşit ve özgür yarınlar diliyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.