DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080088-1,26%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maliye Bakanı Amcaoğlu: Yakıt Değişim Bedeli kaldırıldı

Maliye Bakanı Amcaoğlu: Yakıt Değişim Bedeli kaldırıldı

ABONE OL
6 Mayıs 2022 10:47
Maliye Bakanı Amcaoğlu: Yakıt Değişim Bedeli kaldırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, elektrik faturalarına yansıyan ‘Yakıt Değişim Bedeli’nin kaldırılması için Bakanlar Kurulu’na öneri yapıldığını açıkladı.

BRT’de “ManşetArtı” programına katılan Maliye Bakanı Amcaoğlu, KIB-TEK konusunda açıklamalarda bulundu.

Nisan ayı faturalarına yansıyan Yakıt Değişim Bedeli’nin kaldırılması için KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun gereken değişikliği yaptığını ifade eden Amcaoğlu, düzenlemenin Bakanlar Kurulu’na sunulacağını ve onaylanmasının ardından yürürlüğe gireceğini söyledi.

Bakan Amcaoğlu, elektrik tarifelerine yönelik çalışmaların da sürdüğünü dile getirerek, Mart faturalarında yapılan indirim benzeri bir düzenlemenin Nisan faturalarında da devam etmesi yönünde çalışma yaptıklarını açıkladı.

KIB-TEK konusunda atılması gereken adımlar olduğunun altını çizen Amcaoğlu, kısa-orta ve uzun vadeli programların mutlaka hayata geçirileceğini vurguladı.

Maliye Bakanı Amcaoğlu, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun yapısına ilişkin soru üzerine de, “çalışma arkadaşları konusunda gereken düzenleme mutlaka yapılacaktır. Bunun için yeni hükümeti beklemeye gerek yok, mevcut hükümetle de gerekli adımlar atılacaktır” dedi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.