DOLAR 32,3357 0.25%
EURO 35,1035 -0.1%
ALTIN 2.308,151,36
BITCOIN 22852382,30%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Mağusalı Sohbetler” etkinliğinin bu haftaki konuğu gazeteci Nikolas Stelya oldu

“Mağusalı Sohbetler” etkinliğinin bu haftaki konuğu gazeteci Nikolas Stelya oldu

ABONE OL
13 Mayıs 2023 12:24
“Mağusalı Sohbetler” etkinliğinin bu haftaki konuğu gazeteci Nikolas Stelya oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa İlçesi’nin organizasyonuyla rutin olarak düzenlenen “Mağusalı Sohbetler” etkinliğinin bu haftaki konuğu gazeteci, yazar, akademisyen, Kıbrıs Haber Ajansı editörü ve Gazete Duvar muhabiri Dr. Nikolaos Stelya oldu.

CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, CTP’nin Mağusa İlçe yer alan “Türkiye ve Yunanistan Seçimleri Sonrasında Kıbrıs ve Doğu Akdeniz” konulu söyleşide Stelya konuştu.

Stelya hem Türkiye hem de Yunanistan’ın seçim atmosferi ile ilgili bilgiler paylaştı, görüşlerini sundu. Stelya, Türkiye’deki seçimlerin ardından olası her durumda Kıbrıs konusu açısından olabileceklerle ilgili fikirlerini de ifade etti.

Söyleşiye, CTP Mağusa Milletvekilleri Teberrüken Uluçay, Şifa Çolakoğlu, eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, CTP Gazimağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp, Gazimağusa Belediye Meclisi üyeleri, çok sayıda partili ve yurttaşlar katıldı.

-Mert: “Mağusalı sohbetler iki haftadır aynı temayı işliyor”

Etkinliğin moderatörlüğünü yapan CTP Mağusa İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Mert, iki haftadır üst üste aynı konu teması altında Mağusalı Sohbetler’i gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta Prof. Dr. Ahmet Sözen ile küresel ve bölgesel gelişmeler ışığında Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunu konuştuklarını, Sözen’in 1970’lerden bu yana küresel gelişmeler, büyük güçlerin arasındaki değişimler ve Doğu Akdeniz’e ve Kıbrıs’a etkilerini anlattığını anımsatan Mert, Dr. Nikolaos Stelya ile Yunanistan ve Türkiye’de yapılacak seçimlerin ardından oluşacak dinamiklerin Kıbrıs’a nasıl yansıyacağını konuşacaklarını dile getirdi.

 

 

TAK

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.