DOLAR 32,4018 0.15%
EURO 35,2086 0.02%
ALTIN 2.322,820,18
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Lefkoşa Trenyolu Polikliniği Aşı Merkezi” yeniden hizmete açıldı

“Lefkoşa Trenyolu Polikliniği Aşı Merkezi” yeniden hizmete açıldı

ABONE OL
10 Haziran 2022 14:03
“Lefkoşa Trenyolu Polikliniği Aşı Merkezi” yeniden hizmete açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Toplumsal Hizmet Kulüpleri Federasyonu ve üye Lions Kulüpleri’nin katkılarıyla yeniden düzenlenen ve eksiklikleri giderilen
Trenyolu Polikliniği Aşı Merkezi’nin açılışı yapıldı..

Açılışa Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Kuzey Kıbrıs Toplumsal Hizmet Kulüpleri Federasyonu Başkanı Duygu Adahan Kuran, Trenyolu Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Gamze Taşkın ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Çiğdem Çağa da katıldı..
Federasyonu Başkanı Kuran konuşmasında, tadilatını yaptıkları Trenyolu Polikliniği Aşı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kuran, ‘Bu hizmetimizin gerçekleşmesinde güçlü hastane sağlıklı birey felsefesi ile hareket ettik. Bu noktada sağlığın insan yaşamında olmazsa olmazı olduğunu bilerekten ne kadar kaliteli hizmet alabiliyorsak sağlığımızın o kadar iyi bir noktaya taşınabileceği bilinciyle yola çıktık’ dedi.

Merkezin boya, badana, tuvalet ve lavabolarının tamiratını gerçekleştirdiklerini belirten Kuran, klima ve buzdolabı gibi ihtiyaçların da karşılandığını söyledi.

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Altuğra, Kuzey Kıbrıs Toplumsal Hizmet Kulüpleri Federasyonu ve üye Lions Kulüpleri’nin, gönüllü olarak ihtiyacı olan birçok kişinin yaşam kalitesini artırmak için yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Bakan Altuğra, “Bu yönde çalışmalar yapan Kuzey Kıbrıs Toplumsal Hizmet Kulüpleri Federasyonu ve üye Lions Kulüpleri’ni hizmetleri için sağlık bakanlığı ile yapmış oldukları iş birliği nedeniyle yürekten tebrik ederim. Birinci Basamak sağlık hizmetinin verildiği Trenyolu Polikliniği, koruyucu hizmetler kapsamında yetişkin ve çocukluk çağı aşıları rutin olarak yapılmaktadır. Ancak dünyada ve ülkemizde Covid-19 ile verilen mücadelede, hızla toplumumuzu aşılamak, bu salgın karşısında kuşkusuz en önemli unsurlardan biriydi” dedi.

Trenyolu Polikliniği Aşı Merkezi’nin 2021 yılında hızla gelişmesi ile merkezde 56 bin 175 kişiye aşı yapıldığını ifade eden Bakan Altuğra, 2022 yılında ise bugüne kadar 10 bin 614 Covid-19 aşısı yapılarak geniş bir nüfusa hizmet verildiğini söyledi.

Altuğra, “Poliklinikte halkımıza özveri ile hizmet sunan hekimlerimiz ve çalışanlarımızın gayreti ile bu aşılamalar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir” dedi.
BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.