DOLAR 32,4988 0.26%
EURO 34,5867 0.18%
ALTIN 2.492,290,38
BITCOIN 2044372-0,19%
İstanbul
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

KTTO: Başbakan Üstel tarafları toplayarak uzlaşı yollarını aramalı

KTTO: Başbakan Üstel tarafları toplayarak uzlaşı yollarını aramalı

ABONE OL
22 Eylül 2022 13:27
KTTO: Başbakan Üstel tarafları toplayarak uzlaşı yollarını aramalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Gazimağusa-İskele bölgesindeki imar konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Gazimağusa ile İskele bölgesi arasındaki imar faaliyetlerinin, kamu yönetiminin yetersizlikleri nedeniyle yeni bir karmaşaya dönüştüğü savunulan açııklamada, Gazimağusa-Yeniboğaziçi-İskele İmar Planı’nın bir türlü sonuçlandırılamadığı; bölgenin planlı olarak gelişmesinin, emirnamelerle baskı altına alındığı ve nihayetinde sorunun, mahkeme kararlarıyla içinden çıkılamaz bir hale getirildiği ileri sürüldü.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası açıklamasında, karmaşanının devam etmesinin sorunları büyütmekten başka bir sonuç doğurmayacağı ve ülkenin bir potansiyelini daha bu şekilde yitirmiş olacağı savunuldu.

Hukuka ve ülkenin gelişme perspektifine saygı temelinde sağlanacak bir uzlaşının süreci en az zarar ile atlatmanın tek yolu olduğu belirtilen açıklamada “Bu aşamada önerimiz, Başbakan Sayın Üstel’in ilgili bütün tarafları bir masa etrafında toplayarak uzlaşı yollarını araması olacaktır” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.