DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069476-1,62%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KTÖS ve KTOEÖS grevlerine yarın Lefkoşa’da devam edecek

KTÖS ve KTOEÖS grevlerine yarın Lefkoşa’da devam edecek

ABONE OL
16 Mayıs 2023 18:19
KTÖS ve KTOEÖS grevlerine yarın Lefkoşa’da devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası,(KTOEÖS) Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı’nin, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde görüşülmesi sırasında Meclis önünde eylem yaptı…

Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı’nı Atatürk Öğretmen Akademisi ve öğretmen hakların hedef aldığını savunan iki sendika örgütlü bulundukları tüm okullarda 08:00-12:30 saatleri arasında greve de gitti…

Öğretmenlerin Cumhuriyet Meclisi önündeki eylemine bazı siyasi parti temsilcileri ve Sendikal Platform da katılarak destek belirtti.

Yasa Tasarısı’nın İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde onaylanmasının ardından ise iki sendika grev ve eylemlerini sürdürme kararı aldı.

İki sendika Lefkoşa’da örgütlü bulundukları tüm okullarda ve Atatürk Öğretmen Akademisi’nde 08.00-13.00 saatleri arasında yarın grev yapacak.

17’inci saat programına katılan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş, eylemleri çerçevesinde Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği ve Başbakanlığa siyah çelenk bırakacaklarını söyledi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’ndan yapılan ortak açıklamada da öğretmenlerin direnmeye devam etme kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, “Bu bağlamda sürdürdüğümüz mücadelede yarın İlköğretim, Ortaöğretim ve Mesleki Tekniğe bağlı tüm Lefkoşa merkez okulları ve Atatürk Öğretmen Akademisi saat 08.00-13.00 arası grev ve eylemde olacaktır” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.