DOLAR 32,5329 0.21%
EURO 34,6448 0.02%
ALTIN 2.488,860,24
BITCOIN 20547970,04%
İstanbul
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

KTÖS 12 ilkokulda grev yaptı

KTÖS 12 ilkokulda grev yaptı

ABONE OL
26 Mayıs 2023 14:50
KTÖS 12 ilkokulda grev yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) , bugün 12 okulda greve gitti.

Grevle ilgili basın toplantısı riskli olduğu için bir bölümü mühürlenen Değirmenlik İlkokulu’nda yapıldı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, birçok alanda sayısız işsiz öğretmen varken, Eğitim Bakanlığının Türkiye’den öğretmen talep etmesini eleştirdi.

Maviş, ülkede yetişmiş insan gücü olduğunu, Türkiye’den öğretmen gelmesinin ülkedeki öğretmenlerin işsiz kalması anlamına geldiğini kaydetti, bunun utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

Değirmenlik İlkokulu’nun ilk binasının 1917 yılında, riskli bulunduğu için mühürlenen binanın ise 1960’lı yıllarda yapıldığını kaydeden Maviş,ilköğretim’de 5 okulda binaların boşaltıldığını, 3 okula konteyner sınıflar konulduğunu, 2 okulda ise binaların kullanılmadığını belirtti.

“Bu okulların durumu ne olacak?” diye soran Maviş, konteyner okullarda, konteyner sınıflarda devam etmek istemediklerini kaydetti.

Maviş “Eğitim Bakanına göre deprem anında okulların yıkılma riski var! Çocuklar, öğretmenler ve eğitim çalışanları için endişe ediyoruz. Her okulu İsias oteli gibi düşünmek zorundayız, ortada tamamlanmış çalışma yok, ayrılmış bir bütçe yok, Eylül ayında ne yapacağız?” diye konuştu.

Değirmenlik İlkokulu okul Aile Birliği Başkanı Recep Güler ise, Eğitim Bakanlığı ile Değirmenlik Belediyesi arasında yeni bina yapımı için protokol imzalanmış olmasına rağmen hala proje aşamasına geçilemediğini söyledi. Güler eğitim Bakanlığını göreve davet ettiğini kaydetti.

Basın toplantısında KTÖS Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener basın açıklamasını okudu.

Gerçek eğitim gündemlerinden birinin deprem risk raporu ve okul güvenliği olduğunu söyleyen Gelener, eğitim ortamlarında risk ve tehlike yaratan koşulların düzenlenmesi için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Okullarda sağlıklı ve güvenli bir eğitim-öğretim ortamı oluşturulması için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Gelener, sendikanın, 13 maddelik taleplerini sıraladı. Talepler şöyle:

“-Okul bina ve eklentilerinde tehlike arz eden durumların ivedilikle ortadan kaldırılması

-Okul çevre trafiğinin okul giriş-çıkış saatlerinde gözetim altına alınması

-Okul çevresinde öğrencilerin sosyal ve sağlık bakımından gelişimini olumsuz etkileyen hususların belirlenmesi ve bu bağlamda tedbirlerin alınması

-Okul bahçelerinde bulunan her türlü oyun parkı ve spor alanının güvenli bir şekilde düzenlenmesi

-Okul bahçesinde öğrenciler için tehlike oluşturan trafo gibi ciddi tehlike kaynaklarının acilen kaldırılması

-Okul ve okul çevresinin yeterince aydınlatılması

-Yaşanabilecek her türlü doğal afet ve acil durum karşısında okul nüfusu ve öğretmen sayısı dikkate alınarak, belirli çalışanlara bu konularda eğitimlerin verilmesi

-Okul bina ve eklentilerinde yangın tehlikesine karşı önlemler alınması

-Okullarda temizlik ve hijyen koşullarının en üst düzeyde sağlanması yönünde tedbirlerin alınması

-Okulların sınıf, laboratuvar, kantin vb. gibi yerlerde ısı, ışık ve havalandırmanın sağlık şartlarına uygunluğu yönünde gerekli önlemlerin alınması

-Güvenli ve sağlıklı okul ortamının sağlanması, sürdürülebilir şartların oluşturulması için her türlü eğitim ve rehberlik faaliyetlerine önem verilmesi

-Okul ve kurumlarda şiddet, saldırganlık ve akran zorbalığı oluşmasına neden olabilecek risk faktörlerinin belirlenmesi ve bu faktörlerin etkilerini en aza indirecek tedbirlerin alınması

-Okul binalarına kamera ve alarm sistemlerinin kurulması”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.