DOLAR 32,5957 0.35%
EURO 34,8329 0.08%
ALTIN 2.513,061,17
BITCOIN 20392511,18%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KTOEÖS  örgütlü olduğu tüm okullarda, KTÖS ise 13 okulda greve gitti

KTOEÖS örgütlü olduğu tüm okullarda, KTÖS ise 13 okulda greve gitti

ABONE OL
24 Mayıs 2023 14:58
KTOEÖS  örgütlü olduğu tüm okullarda, KTÖS ise 13 okulda greve gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğretrmen sendikaları bugün yine grevdeydi .
KTOEÖS örgütlü olduğu tüm okullarda greve gitti. Bu nedenle Orta eğitimde sınavlar bugün de yapılamadı.

KTÖS ise okulların “gerçek sorunlarını gündeme taşımak” iddiasıyla bugün 13 okulda grevdeydi.

Sendika Yetkilileri Gönyeli İlkokulu önünde “Kalabalık Sınıflar Gerçeği, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu bir de basın açıklaması yaptı.

KTOEÖS, örgütlü olduğu tüm okullarda 08.30-11.30 saatleri arasında greve gitti.

KTOEÖS’ün grevi nedeniyle orta eğitimde sınavlar iki gündür yapılamıyor. Sendika Başkanı Selma Eylem dün yaptığı açıklamada, oluşacak kaostan Milli Eğitim Bakanlığı’nı sorumlu tutarak, Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesini istemişti.

KTÖS ise 08.00-11.00 saatleri arasında, sınıfları kalabalık 13 okulda 3 saatlik uyarı grevi yaptı.

KTÖS’ün grevde olduğu 13 okul ise şunlar: “Lefkoşa bölgesi; Gönyeli İlkokulu, Şht. Ertuğrul İlkokulu, 9 Eylül İlkokulu, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu, Şht. Yalçın İlkokulu. Girne Bölgesi; 23 Nisan İlkokulu, Alsancak İlkokulu, Şht. Hasan Cafer İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Mustafa Çağatay İlkokulu. Gazimağusa bölgesi; Alasya İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu ve Şht. Hüseyin Akil İlkokulu.”

KTÖS yetkilileri Gönyeli İlkokulu önünde “Kalabalık Sınıflar Gerçeği, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu basın açıklaması da yaptı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş kalabalık okullarda greve gittiklerine dikkat çekerek Gönyeli İlkokulu’nun 800 nüfus ile tüm adanın en kalabalık ikinci kamusal okulu olduğunu belirtti.

Eğitim Bakanının diyalog kurmaktan kaçındığını, sosyal medya aracılığı ile belge yayımlayarak sendikaları kötülediğini savunan Maviş, “ nitelikli eğitim talebimizi görmezden geliyor. Biz de ilgili cevapları facebook sayfamızdan verdik” ifadelerini kullandı.

Maviş, suni gündemlerle öğretmenler yasasının gündeme getirilmeye çalışıldığını savunarak bakanı istifaya çağırdı.

Kalabalık sınıflarda bir öğretmenin bir öğrenciye 10 dakika bile ayıramadığını belirteren Maviş, “daha fazla okul istiyoruz. Nüfus arttıkça öğretmenin yükü artıyor öğrencilerin nitelikli eğitim alamıyor” dedi.

Sendika Başkanı Mustafa Baybora da sendikanın çözüm önerilerini paylaştı.
Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı geri çekilene kadar ve okulların kapasitesi geliştirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.