DOLAR 32,4413 0.22%
EURO 35,1732 -0.04%
ALTIN 2.322,580,13
BITCOIN 22977962,36%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kremlin’den Belarus açıklaması

Kremlin’den Belarus açıklaması

ABONE OL
30 Mayıs 2021 11:48
Kremlin’den Belarus açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın, Belarus’a verdiği 1 milyar dolarlık kredinin ikinci diliminin yakın zamanda serbest bırakılacağını ve “Ryanair olayı” sonrası Rusya ile Belarus arasında hava trafiğinin tüm yönleriyle organize edileceğini belirtti.

Peskov, gazetecilere, geçen gün resmi olarak Soçi’de 5 saatten fazla görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun dün de gayriresmi görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

İki liderin ağırlıklı olarak ekonomik ve ticari konularla birlikte salgınla mücadeleyi ele aldığını belirten Peskov, Belarus’ta Ryanair’e ait uçağın acil inişiyle ilgili konuyu da görüştüğünü aktardı.

Rusya’nın, Belarus’a verdiği 1 milyar dolarlık kredinin ikinci diliminin yakın bir zamanda aktarılacağını belirten Peskov, “En azından bunun için hiçbir engel kalmadı, her şey kararlaştırıldı.” dedi.

Peskov, söz konusu kredi diliminin Ryanair olayından önce duyurulduğunu anımsatarak, daha önce bu dilimin haziran sonuna onaylandığını, kredinin serbest bırakılması ile ilgili kesin bir tarih söyleyemeyeceğini ifade etti.

Peskov, “Lukaşenko, herhangi bir ilave ekonomik yardım talebinde bulunmadı.” ifadesini kullandı.

“AVRUPA ÜLKELERİ ACELECİ VE DUYGUSAL”

Geçen hafta Ryanair’e ait yolcu uçağının bomba ihbarı nedeniyle Minsk’e acil iniş yapması olayıyla ilgili Avrupa ülkelerin yaklaşımlarını eleştiren Peskov, Moskova açısından meselenin “aceleci olmadan, yapıcı ve düşünceli” bir şekilde halledilmesi gerektiğini vurguladı.

Peskov, “Avrupa başkentleri ve Brüksel tarafından yapılan ‘aceleci’ çıkarımlar, bu yaklaşımın durumu gerçekten netleştirme çabasına dayanmadığını, yalnızca ‘duygusallığa’ dayandığını gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA VE BELARUS ARASINDA HAVA TRAFİĞİNİN ORGANİZE EDİLMESİ İÇİN TALİMAT

Putin ve Lukaşenko’nun, ulaştırma bakanlarına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sınırlı uçuş yapılan iki ülke arasındaki hava trafiğinin tüm yönlerini organize etme talimatı verdiğini aktaran Peskov, “Yaklaşan tatil dönemini ve Belarus vatandaşlarının Karadeniz sahillerinde tatil yapmak istediğini hesaba alarak, iki ülke bakanlarına hava trafiğinin tüm yönleriyle organize edilmesi talimatı verildi. Ayrıca Avrupa ülkelerinde bulunan pek çok Belarus vatandaşının vatanlarına dönmek isteği de dikkate alındı.” şeklinde konuştu.

Belarus devlet hava yolu şirketi Belavia’nın, Avrupa hava sahasına girmesinin yasaklanması ve Belarus hava sahasını pek çok hava yolu şirketlerinin kullanmaması ile ilgili durumun da görüşüldüğünü kaydeden Peskov, toplantının yapıcı ve yoğun bir şekilde geçtiğine dikkati çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.