DOLAR 32,3735 0.16%
EURO 34,9787 -0.27%
ALTIN 2.324,460,23
BITCOIN 2264089-0,44%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi   birinci kuruluş yıldönümünü kutladı

Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi birinci kuruluş yıldönümünü kutladı

ABONE OL
2 Temmuz 2022 21:36
Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi   birinci kuruluş yıldönümünü kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

 

Batı bölgesindeki üretici kadınların oluşturduğu Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi birinci yılını kutluyor.

 

Bu çerçevede, bölgedeki üretimi gelenek görenekleri yaşatarak geleceğe taşımayı hedefleyen kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

 

Yeşilyurt köyündeki Pendaya Eko-Garden’da yer alan etkinlikte, kadınların kooperatif çatısı altında ürettiği ürünler sergilendi.

Etkinlikte, katılımcılar, bu ürünlerin yapımını izleme ve tadına bakma imkanı da buldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkanı Deniz Solyalı, kooperatiflerinin Uluslararası Kooperatifçiler Günü’nde hayat bulduğunu belirtti.

Solyalı, kırsalda kalkınmanın örgütlenerek kooperatifler aracılığıyla ve kadınların ekonomiye katılımıyla mümkün olabileceğine işaret ederek, önümüzdeki süreçte kadınların üretim yapacağı, markalaşacağı ve ürünlerini en kaliteli şekilde üretebilecekleri bir atölye kurma çalışmalarına başladıklarını anlattı.

 

Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da kadınların gururunu paylaştığını belirterek, kadınların birliktelikleri, çalışma arzuları ile kısa sürede başarılı adımlar attığına işaret etti.

 

Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi’nin tek başına ev geçindirmeye çalışan birçok kadına çatı olduğunu kaydeden Tatar, kadınların bu ekonomik kriz günlerinde bölge ve ülke kalkınmasına katkı koyduğunu ifade etti.

 

Konuşmaların ardından kopperatifin yeni üyelerine hisse sertifikaları takdim edildi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.