DOLAR 32,4413 0.22%
EURO 35,1732 -0.04%
ALTIN 2.322,580,13
BITCOIN 22977962,36%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs Türk MS Derneği Evkaf’ın destekleriyle dernek binasına kavuştu

Kıbrıs Türk MS Derneği Evkaf’ın destekleriyle dernek binasına kavuştu

ABONE OL
5 Temmuz 2022 12:39
Kıbrıs Türk MS Derneği Evkaf’ın destekleriyle dernek binasına kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Multiple Skleroz (MS) Derneği’nin 23 yıl sonra kavuştuğu, Dumlupınar/Küçük Kaymaklı bölgesindeki binası açıldı.

1999 yılında MS hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek ve MS hastalarına destek olmak amacıyla kurulan dernek, Evkaf’ın sağladığı imkânlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdürebileceği dernek binasına ilk adımını törenle attı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden verilen bilgiye göre,  dernek binasının açılışı Evkaf Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter tarafından gerçekleştirildi.

MS Derneği Başkanı Sibel Hançerli, derneğin 1999 yılında Ercan Saymen tarafından kurulduğunu ve tüm zorluklara rağmen ayakta durmayı başardığını belirtti.

Bina konusunda yıllardır çaldıkları tüm kapıların yüzlerine kapandığını ifade edem Hançerli, bir hayalin gerçek olmasını sağlayan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter’in şahsında Evkaf’a ve tüm bağışçılara teşekkür etti.

Toplumu MS hastalığı konusunda bilinçlendirecek ve aynı zamanda MS hastalarının aynı çatı altında olmasına olanak sağlayarak birçok açıdan fayda gösterecek olan bu binanın açılışına destek verebildikleri için mutlu olduklarını söyleyen Benter, ayrıca MS hastalarına destek veren MS Derneği yöneticilerine de gönüllü katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.