DOLAR 32,4872 0.11%
EURO 34,7709 0.11%
ALTIN 2.492,421,24
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kıbrıs Türk halkı hep direndi. Verdiğimiz mücadele kutsal, kadim ve milli bir meseledir”

“Kıbrıs Türk halkı hep direndi. Verdiğimiz mücadele kutsal, kadim ve milli bir meseledir”

ABONE OL
17 Mayıs 2022 11:20
“Kıbrıs Türk halkı hep direndi. Verdiğimiz mücadele kutsal, kadim ve milli bir meseledir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile internet bağlantısı ile görüşme gerçekleştirdi.

Denizli’ye aldığı daveti ertelemek durumunda kaldığını ve en erken zamanda Denizli’ye ziyaret gerçekleştireceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar,  Denizli’ye gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür etti.

“Birlik ve beraberlik içerisinde Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle sıkıntılı günleri atlatmaya çalışıyoruz”

Son iki yıldır verilen pandemi mücadelesine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, ekonomik kriz ve Ukrayna-Rusya savaşının neden olduğu olumsuzlukların KKTC’yi de etkilediğini belirtti ve “Birlik ve beraberlik içerisinde Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle sıkıntılı günleri atlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Pandemi öncesi ekonomik yapıya ulaşarak refahı yakalama temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, asırlardır Kıbrıs Türk halkının adada verdiği mücadeleye dikkat çekti.

“Adada verdiğimiz mücadele Türklük mücadelesidir”

Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin kopmaz bir parçası olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, adada verilen mücadelenin bir Türklük mücadelesi olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin korunmasının milli çıkarlar bakımından önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan ikilisinin zihniyetinin değişmediğini ve gönüllerinde yatanın Kıbrıs adasını Yunanistan’a bağlamak olduğunu söyledi. Verilen mücadelede Kıbrıs adasının iki ayrı halka ait olduğunu vurguladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar,  Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle iki ayrı, egemen, eşit devletin iş birliği ile ancak Kıbrıs’ta bir antlaşma olabileceğini dünyaya duyurduklarını ve federal temelde taraflar arasında anlayış farkı bulunduğunu anlattı. Federal anlayışla, AB içerisinde zamanla Rum hakimiyetinin Kıbrıs Türklerine yayılacağını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar;  “Rum-Yunan ikilisi federal anlayışla, uzun vadede Türkiye garantörlük hakkının sonlandırılacağı, Türk askerinin adadan çekileceği bir durumda AB içerisinde Kıbrıs’ı bir Yunan adasına çevirme hayallerini bize dayatmaya çalışıyorlar” dedi.

“Biz hep direndik. Verdiğimiz mücadele kutsal, kadim ve milli bir meseledir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar,  birlik ve beraberliği korumanın önemini dile getirdi. Gelecekte daha güçlü Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına da güç vereceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de hak ve hukukun korunmasıyla Türk milletinin bölgede daha da güçleneceğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti ile karşılıklı iş birliğinin önemini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli halkına sevgi ve saygılarını iletti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Denizli’ye davet ederek izlenen siyasete destek belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.