DOLAR 32,3395 0.23%
EURO 35,1540 0.01%
ALTIN 2.302,851,13
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nda başkanlığa yeniden Derviş Yücetürk getirildi

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nda başkanlığa yeniden Derviş Yücetürk getirildi

ABONE OL
2 Temmuz 2022 18:36
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nda başkanlığa yeniden Derviş Yücetürk getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür Salonunda yapılan genel kurulda başkanlığa tek aday olan Derviş Yücetürk yeniden başkan seçildi.

Genel Kurulun açılışında konuşan Federasyon Başkanı ve Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk, derneğin ve federasyonun faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaştı.

Federasyonun büyük bir sorumluluk üstlendiğini kaydeden Yücetürk her zaman ülkede yaşayan engellilerin sosyal ve konomik sornlarını ele alıp bunlar için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Engelli Dairesi’nin açılması için yetkililer nezninde girişimlerinin devam edeceğini kaydeden Yücetürk, bugüne kadar resmi ve özel sektörde 800 kişi istihdam edilmesine rağmen halen 650 engelinin istihdam beklediğini belirterek bu sorunun aşılması gerektiğini, ifade etti.

Özel Eğitim Yasasının halen hayat bulmadığını da belirterek, bunu bunu eleştiren Yücetürk, Meclis genel Kurulundan yasanın bir an once geöçmesini temenni etti.

Yücetürk, Engelsiz yaşam evinin tamamlanması ve ulaşım ile ilgili soprunlarının da çözümlenmesini beklediklerinin altını çizdi.

Engelli Aileleri Daynışma Derneği Başkanı Refia Arı da, ülkede tam engelli sayısının bilinmediğini kaydederek yıllardır erken tanı üzerinde durduklarını ve doğar doğmaz engelli bireyin kayıt altına alınması ile eğitimi ve gerekli hizmetlerin ayağına götürülebileceğini söyledi

Kıbrıs Türk Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Melek Çaluda da engellilerin sorunlarını federasyon çatısı altında çözmek için çalıştıklarını belirterek yasalların geçip de uygulanmmamasının kendilerini üzdüğünü belirterek en büyük sorunlarının bu olduğunu söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.