DOLAR 32,5841 0.02%
EURO 34,9296 0.09%
ALTIN 2.427,53-0,09
BITCOIN 2176376-0,25%
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs Adası’nın en önemli jeolojik mağarası  ‘İncirli Mağara’   ziyaretçilerini bekliyor

Kıbrıs Adası’nın en önemli jeolojik mağarası ‘İncirli Mağara’ ziyaretçilerini bekliyor

ABONE OL
12 Haziran 2022 19:39
Kıbrıs Adası’nın en önemli jeolojik mağarası  ‘İncirli Mağara’   ziyaretçilerini bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmini girişinde bulunan incir ağacından alan, 8 metre yüksekliği, 311 metre toplam uzunluğu olan İncirli Mağara, Çınarlı köyünün çok önemli bir simgesi..

Çınarlı köyünün 2 kilometre güneydoğusunda bulunan, mağaranın 80 metresi ışıklandırılmış durumda.

Değirmi Çam ve İncirli Mağara efsanelerini derleyen Çınarlı sakini Kemal Latif Çınarlı köyü ve İncirli Mağara’ya ilişkin bildiklerini BRT’ye anlattı.

Latif, mağaraya incir ağacının altından girildiği için adının İncirli Mağara olduğunu belirtti.

Kamal Latif, mağaranın içine geçmişten günümüze bakıldığında artık insan haricinde hiçbir canlının giremediğini, mağaranın doğal bir klima serinliği özelliği bulunduğunu dile getirdi.

Mağaranın nasıl bulunduğuna dair söylenceyi de akratan Latif, o günlerde iki arkadaşın bir bahçeden izinsiz kopardıkları meyvelerle, mağaranın girişindeki incir ağacının altında oturup akşam olmasını bekledikleri sırada meyvenin ellerinden mağaraya düşürmesi sonucu bulunduğunu söyledi.

Kemal Latif bu güne dek varlığını sürdüren İncirli Mağara’nın görkemli görünüşü ile ziyaretçilerini beklediğini de sözlerine ekledi.

KKTC halkı ve yabancı turistlerin, ayrıca okulların uğrak noktalarından biri olan İncirli Mağara, haftanın her günü ziyaretçilerine kapılarını açık tutuyor. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.