DOLAR 32,4970 -0.18%
EURO 34,9802 0.34%
ALTIN 2.435,040,51
BITCOIN 20975010,93%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İtalya’nın en büyük nehrinde kuraklık alarmı

İtalya’nın en büyük nehrinde kuraklık alarmı

ABONE OL
28 Haziran 2022 14:25
İtalya’nın en büyük nehrinde kuraklık alarmı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

İtalya’nın en uzun nehri Po’nun su seviyesinin normalden yüzde 80 daha az olduğu açıklandı.

Yılbaşından bu yana yağış miktarındaki düşüklük ve aşırı sıcakların etkisiyle tarihinin en ciddi kuraklık kriziyle karşı karşıya olan İtalya’da kuraklığa dair endişe verici haberler gelmeye devam ediyor.

Sivil Savunma Genel Müdürü Fabrizio Curcio, SKYTG24 kanalına yaptığı açıklamada, Po’daki su seviyesinin mevsim normallerinin yüzde 80 altında olduğunu söyledi.

Curcio, son yılların ortalamasına göre bu yıl yüzde 40-50 daha az yağmur ve yüzde 70 daha az kar yağdığını belirtti.

Sivil Savunma Genel Müdürü, suyun taksim ve dağıtılması da olmak üzere OHAL kapsamında alınacak kararların değerlendirildiğini ifade etti.

Curcio, ülkede kuraklığın dışında yangınların da endişe verici boyutta olduğunu belirterek, bu yılki yangınların, geçen yıla göre iki kattan biraz fazla ve 2020’ye göre ise altı kattan daha fazla olduğunu dile getirdi.

“Daha önce böylesi yaşanmadı” vurgusu

Bu arada, kuraklıktan etkilenen yerlerin başında gelen Lombardiya Bölgesi’nde Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana da İtalya’nın özellikle kuzey bölgelerini etkileyen kuraklık krizinin, bölgelerinde bugüne kadar görülen en kötü kuraklık krizi olduğunu, daha önce böyle bir su krizi yaşamadıklarını söyledi.

Diğer yandan, Po Nehri’ndeki kuraklık, tarımsal üretim bakımından da yetkililerin alarm vermesine yol açıyor. Nehirdeki su seviyesinin azalmasının tarımsal üretimin yüzde 30’unu tehdit ettiği belirtiliyor.

Milan’da süs havuzları kapatıldı

Öte yandan, Milan kentindeki 100 dekoratif havuzun neredeyse yarısı OHAL’den etkilendi. Bir kısmı hafta sonu boyunca kapatılan havuzlardaki fıskiyelerin kalan belirli bir kısmı da gelecek günlerde kapatılacak.

İçme suyu için kullanılan, balıklara ve diğer canlılara ev sahipliği yapan çeşmelere ise müdahale edilmeyecek.

 

AA/BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.