DOLAR 32,3711 0.16%
EURO 34,9763 -0.29%
ALTIN 2.324,260,22
BITCOIN 22800170,40%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’de başbakanlık Lapid’e devredildi

İsrail’de başbakanlık Lapid’e devredildi

ABONE OL
30 Haziran 2022 19:27
İsrail’de başbakanlık Lapid’e devredildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İsrail’de Meclisin feshedilmesinin ardından Naftali Bennett, başbakanlık görevini koalisyon ortağı Yair Lapid’e devretti.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bennett ile Lapid arasında Batı Kudüs’teki başbakanlık ofisinde “mütevazı bir devir teslim töreni” düzenlendi.

Törene Başbakanlık çalışanları, üst düzey yetkililer ile Bennett ve Lapid’in aile üyeleri katıldı.

Törenin ardından Bennett ile Lapid, İsrail’in ana güvenlik ve diplomatik meselelerinin ele alındığı bir geçiş toplantısı yaptı.

Burada konuşan Bennett, koalisyon hükümetinde şimdiye kadar Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Lapid’e hitaben, “Bu çok özel konum ve bu ülke tek bir kişiye ait değildir. Tüm İsrail halkınındır. İsrail devletinin sorumluluğunu sana devrediyorum.” dedi.

Geçici Başbakan olarak görevi devralan Lapid de, Bennett’e yönelik, “Pek çok başbakanla çalıştım. Başbakanlara aşinayım. Sen iyi bir adamsın ve mükemmel bir başbakansın. Aynı zamanda iyi bir arkadaşsın. Bu bir veda töreni değil çünkü sizden ayrılmak gibi bir niyetimiz yok.” ifadelerini kullandı.

– İsrail 1 Kasım’da erken seçime gidiyor

İsrail milletvekilleri bugün, erken genel seçime gidilmesi amacıyla Meclisin feshedilmesini içeren tasarıyı kabul etti.

Tasarıyla erken seçim tarihi de 1 Kasım 2022 olarak onaylandı. Bu, İsrail’de yaklaşık 3,5 yıl içinde beşinci genel seçim olacak.

Ülkeyi yaklaşık bir yıldır yöneten çok partili koalisyon hükümetinin ortaklarından Bennett ve Lapid, 20 Haziran akşamı Meclisi feshederek erken seçime gitme kararı aldıklarını duyurmuştu.

Bennett dün de seçimlerde aday olmayacağını açıklamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.