DOLAR 32,5838 0.02%
EURO 34,9221 0.06%
ALTIN 2.430,630,04
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İŞAD Başkanı Mamülcü seçim sisteminin değiştirilmesi çağrısında bulundu

İŞAD Başkanı Mamülcü seçim sisteminin değiştirilmesi çağrısında bulundu

ABONE OL
29 Ekim 2021 12:54
İŞAD Başkanı Mamülcü seçim sisteminin değiştirilmesi çağrısında bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği(İŞAD) Başkanı Enver Mamülcü, ayni yöntemle farklı sonuca varılamayacağı gerçeğine işaret ederek seçim sisteminin değişmesi gerektiğini savundu.

Mamülcü yaptığı yazılı açıklamada, kurultay süreçleri yüzünden seçimler ertelenirken halkın sorunlarının gün geçtikçe derinleştiğini, fakirleştiğini; yapılması gereken pek çok icraatın bulunduğunu belirtti.

Mamülcü “Bu ortamın bu şekilde gitmesi mümkün değil. Aynı yöntemle farklı sonuca varamayacağımıza göre temiz siyasetçi ve ona bağlı olarak temiz yönetim anlayışı olmayacağına göre halk oylaması ve seçim sistemini değiştirmemiz gerekmektedir. Güçlü ve sürdürülebilir bir yapı değişim ve reform la gelir” dedi.

GEÇİŞLER KOLAYLAŞTIRILSIN

Ekonomik çıkışlardan birinin de TL’ye karşı değer kazanan Euro’yu kullanan Güney Kıbrıslıların, Kuzey’e geçerek sıcak para bırakması olduğunu belirten Mamülcü, bu konuda geçişlerin kolaylaştırılması, daha çağdaş yapıya kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Mamülcü, sınır geçiş kapıların işleyişinin rehabilite edilerek kolaylıklar sağlanması ve yeni geçiş kapılarının açılması çağrısında bulundu.

TAK/BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.