DOLAR 32,3789 0.18%
EURO 35,0071 -0.24%
ALTIN 2.324,650,24
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hindistan, Butan ile geliştirdiği uyduyu uzaya fırlattı

Hindistan, Butan ile geliştirdiği uyduyu uzaya fırlattı

ABONE OL
27 Kasım 2022 13:37
Hindistan, Butan ile geliştirdiği uyduyu uzaya fırlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan’da Butan ile ortaklaşa geliştirilen “India-Bhutan SAT” uydusu uzaya fırlatıldı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hindistan Uzay Araştırmaları Merkezi (ISRO) “Polar Uydu Fırlatma Aracı” (PSLV-C54) adı verilen roketteki uyduları Andra Pradeş eyaletinin güneyindeki Sriharikota Adası’nda bulunan Satish Dhawan Uzay Merkezi’nden fırlattı.

Roketin, Butan ile ortaklaşa geliştirilen “India-Bhutan SAT” ve Hindistan’ın Yeryüzü Gözlem Uydusu’nun yanı sıra başka uyduları da taşıdığı duyuruldu.

Butan Enformasyon ve İletişim Bakanı Karma Donnen Wangdi ve Butanlı üst düzey yetkililerden oluşan heyetin uyduların fırlatılmasında Sriharikota’da bulunduğu belirtilen açıklamada, Butan’ın, “India-Bhutan SAT” uydusunun sunacağı yüksek çözünürlüklü fotoğrafları doğal kaynakların yönetimi konusunda değerlendireceğine dikkat çekildi.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam​​​​​​​ Jaishankar, uyduların fırlatılmasının ardından yaptığı açıklamada, Hindistan’ın, Butan ile ikili işbirliğinde “tarihi bir dönüm noktası” kaydettiğini ifade etti.

Ülkede, Butanlı mühendislere uydu yapma ve uydudan alınacak verilerin analizine ilişkin eğitim verildiğini belirten Bakan Jaishankar, bunların sonucunda da birlikte geliştirilen uydunun bugün fırlatıldığını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.