DOLAR 32,5604 0.05%
EURO 35,0119 0.49%
ALTIN 2.435,880,54
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasipoğlu:Kıbrıs Türk halkına 58 yıldır haksızlık yapılıyor

Hasipoğlu:Kıbrıs Türk halkına 58 yıldır haksızlık yapılıyor

ABONE OL
30 Ekim 2021 15:05
Hasipoğlu:Kıbrıs Türk halkına 58 yıldır haksızlık yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İki gün sürecek Ulusal Birlik Partisi 22. Olağan Genel Kurultayı başladı.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alan kurultayda Genel başkanlık için Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu ve Zorlu Töre yarışıyor.

Kurultayın açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Türkiye Cumhuriyeti AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da katıldı.

Divan başkanlığını UBP Milletvekili Sunat Atun’un yaptığı kurultayda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurultaya gönderilen mesajlar okundu.

Kurultay’da Kıbrıs konusundaki karar tasarısı Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu tarafından okunarak üyelerine oyuna sunuldu.

Hasipoğlu Kıbrıs konusundaki gelişmelerin Kıbrıs Türk halkına 58 yıldır yapılan haksızlıkları giderecek doğrultuda olmadığına dikkat çekerek, Rum tarafının izlediği tek yanlı tutum ile adanın yönetimini ve zenginliğini paylaşmak niyetinde olmadığını gösterdiğini kaydetti.

Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmelerin BM kararlarının çağdışı kaldığını gösterdiğine vurgu yapan Hasipoğlı, BM kararlarının adadaki geçekleri ışığında yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.

Hasipoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın  Cenevre’de 5+BM toplantısında masaya koyduğu egemen eşitlik vile eşit uluslararası statüsünün kabul edilmesini istedikleri de ifade ederek bu konudaki kararlı  tutumun sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hasipoğlu, “Ulusal Birlik Partisi 22’nci Olağan Kurultayı olarak bir konunun daha altını önemle çizmekte fayda görüyoruz; Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi bizim kırmızı çizgimizdir. Haklarımızı koruma, Devletimizi yaşatma, güven içinde yaşama, ekonomik sorunlarımızı giderme ve kalkınma çabalarımızdaki yegane destekçimiz, varoluş ve özgürlük mücadelemizin her aşamasında olduğu gibi yine Anavatan Türkiye’dir. Ulusal Birlik Partisi 22’nci Olağan Kurultayı olarak Türkiye ile kardeşçe ilişkilerimizi, karşılıklı sevgi ve saygı temelinde daha da  ileriye taşımayı vazgeçilmez bir hedef olarak görüyor, diğer hiçbir konuya benzemeyen , bizim için yaşamsal olan bu konuda Kıbrıs Türk Halkı’nı tek ses, tek yürek olmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Kararın oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Kurultay, Mali rapor ile faliyet aporunun okunup onaylanması ile devam etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.