DOLAR 32,3616 0.12%
EURO 35,0292 -0.2%
ALTIN 2.324,930,25
BITCOIN 2272623-0,59%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Girne Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi 3 Ekim’de yeni döneme başlıyor

Girne Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi 3 Ekim’de yeni döneme başlıyor

ABONE OL
20 Eylül 2022 13:20
Girne Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi 3 Ekim’de yeni döneme başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi 3 Ekim’de yeni döneme başlıyor.

Programa yeni dönemde katılmak isteyenler 30 Eylül tarihine kadar kayıtlarını yaptırabilecek.

Girne Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Yardımcı Doç. Dr. Emete Toros, programın amacı, yeni dönem kayıt şartları ve müfredatı hakkında BRT’ye bilgi verdi.

Toplumun yüzde 13’lük bölümünün 60 yaş üzerindeki bireylerden oluştuğunu anımsatan Toros, programın amacının 60 yaş üstü bireylerin kendilerine vakit ayırmalarına, yaşamlarının bu evresini sağlıklı, öğrenerek, kendilerini verimli hissederek geçirmelerine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Gönüllülüğe dayanan bir sosyal sorumluluk projesi olan Tazelenme Üniversitesi’ne katılımın ücretsiz olduğunu belirten Toros, programda, sınıf geçmenin sınavlara değil, yüzde 70 devamlılık ilkesine bağlı olduğunu belirtti.

Toros, 60 yaş üzerindeki tüm vatandaşların katılabileceğini programda, katılanlara, yaşamlarının bu evrelerini çok daha kaliteli şartlarda yaşayabilmelerine kaktı sağlayacak müfredat sunulduğunu ifade etti.

Emete Toros, seçmeli ve zorunlu derslerden oluşan müfredatın, sağlıktan sanata, çeşitli el becerilerine kadar farklı alanları kapsadığını anlattı.

Pandeminin, teknolojinin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Toros, bu yılki müfredatta teknolojiye yönelik eğitimlere ağırlık verileceğini de kaydetti. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.