DOLAR 32,3802 0.18%
EURO 35,0077 -0.24%
ALTIN 2.324,380,23
BITCOIN 2257475-1,12%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Girne Belediye Başkanı Güngördü’den 1 Haziran Dünya Çocuk Günü mesajı

Girne Belediye Başkanı Güngördü’den 1 Haziran Dünya Çocuk Günü mesajı

ABONE OL
1 Haziran 2022 13:55
Girne Belediye Başkanı Güngördü’den 1 Haziran Dünya Çocuk Günü mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, çocukların mutluluğu, huzuru, sağlığı, ruhsal ve kişisel gelişimi ve eğitiminin çok önemli olduğunu, çocuklara şiddetten uzak, sevgi dolu, hak ve özgürlüklerine saygılı bir yaşam sunmanın herkesin görevi olduğunu belirtti. Güngördü, yayınladığı 1 Haziran Çocuk Günü mesajında, çocuklarla birlikte çocuklar için adaletli ve barış içinde bir kent ve yaşam için çalıştıklarını kaydetti. Çocukların çocuk olmaktan kaynaklanan temel hakları bulunduğunu hatırlatan Güngördü, hakların kullandırılmasının teminatı olmak için belediyenin üzerine düşeni her zaman yapmaya haz olduğunu bildirdi. Güngördü mesajında, “Tüm çocuklara, bireysel çıkarlardan uzak, tüm insanlığın saygı, sevgi ve barış içerisinde yaşadığı bir dünyada, başarılı bireyler olmaları dileğimle tüm çocuklarımızın 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nü kutluyor, hepsini sevgiyle kucaklıyorum.” ifadelerine yer verdi.
-Çocuk dostu bir kent

Güngördü, Girne Belediyesi olarak çocuk dostu bir kent için yaptıklarını da şöyle sıraladı:

“Tüm çocukların kendi hak ve özgürlükleri konusunda bilgilenmesi için; BM Çocuk Hakları Sözleşme Maddelerinden oluşturulan Çocuk Hakları Sözleşmesi Kitapçığı hazırlatılarak tüm okullardaki öğrencilere dağıtıldı. Aynı zamanda sözleşme maddeleri çerçevelettirilerek tüm okullara asıldı.

Girne Belediyesi, kent içerisinde yaşayan 9-15 yaş arası çocukların katılımıyla cinsiyet, din, dil, ırk, kültür ayrımı gözetmeksizin tüm çocukların temsil edildiği Çocuk Meclisi kurulması için ilk adımı Aralık 2019’da attı. 7 Ocak 2020’de 400 çocuğun katılımıyla Divan oluşturularak, Çocuk Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. İlk çocuk meclisi, başkan ve yönetim kurulu oluşturuldu.

Çocuk Meclisiyle birlikte çeşitli toplantılar gerçekleştirilerek, kentte aktif rol almaları için çalışmalar yapılıyor. Çocuk meclisi, tarihi yer gezileri, çeşitli farkındalık çalışmaları, çocuk etkinliklerinde aktif rol alması sağlanıyor.

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi tarafından çocuklara yönelik psikolog desteği, danışmanlık hizmetleri gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda merkez tarafından Çocukluk Çağı Kanserleri, Akran Zorbalığı, Sağlıklı beslenme ve yeme bozuklukları, Yaşamda teknolojinin yeri ve etkileri gibi konularda okullarda eğitimler organize edildi.

Girne Belediye Eski Binası Sosyal Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü. Burası tüm yaş grubuna hitap edecek kurs ve aktivitelere ev sahipliği yapmakla birlikte, burada çocukların atölye çalışmalarına uygun bir çocuk odası, 20 adet bilgisayar yerleştirilerek çalışma ve ödevlerini yapabilecekleri çalışma odası, ders odaları, dans ve spor odası ve çocuk meclisine ait bir ofis kuruldu.

Belediyemiz kapsamında gerek Sosyal Yaşam Merkezimizde gerekse Kültür Sanat Merkezimizde; çocuklara yönelik halk dansları, resim, seramik, müzik, tiyatro, satranç, İngilizce, bilgisayar kurslarımız ve Türkçe okuma yazma kurslarımız devam ediyor.

Girne Belediyesi sınırları içerisinde 33 adet Çocuk Oyun Parkı bulunuyor. Mevcut parklar yenilenirken,

Son 7 yılda 12 yeni çocuk parkı yapıldı. Denkay Başel Vakıf Parkı ve Cengiz Eminoğlu Vakıf Parkı da bu sene açıldı.

Girne Belediyesi her yıl, Yaz ve Şubat tatillerinde çocuklara yönelik atölye çalışmaları düzenleyerek, sanat, spor ve çeşitli oyun aktiviteleriyle çocukların gelişimi, sosyalleşmesi ve yeteneklerini keşfetmeleri için çalışmalarına devam ediyor.

Girne Belediyesi Kültür Sanat Etkinleri kapsamında Mart-Nisan tarihleri arasında ülkede ilk kez ‘Çocuk Tiyatroları Festivali’ düzenledi.

Öykü Yarışmaları ve çeşitli yarışmalar düzenlenerek, yarışmalara öykü gönderen çocukların öyküleri kitaplaştırıldı. Çocuk Oyunu Yazma yarışması düzenlendi.

Çocuklara çevre bilincini aşılamak ve kentte aidiyet duygusunun gelişimi yanında yeşil bir Girne için çocuklarla birlikte fidan dikimleri gerçekleştiriliyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.