DOLAR 32,3813 0.18%
EURO 35,0570 -0.11%
ALTIN 2.325,210,26
BITCOIN 2240786-2,61%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Girişimci Güzel Anne’ ödül töreni yapıldı

‘Girişimci Güzel Anne’ ödül töreni yapıldı

ABONE OL
12 Mayıs 2022 22:49
‘Girişimci Güzel Anne’ ödül töreni yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’nin(GİKAD) Anneler Günü nedeniyle bu yıl ikincisini düzenlediği , ‘Girişimci Güzel Anne’  ödül töreni yapıldı.

Acapulco Resort Otel’de gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, hayatı güzelleştiren, anlamlı kılan en yüce duygunun sevgi olduğunu ancak sevgilerin en fazla şefkat, özveri , hoşgörü emek içeren şeklinin annelik olduğunu söyledi.

Annelerin evlatlarını yetiştirirken, onların duygu düşünce, karakterlerini şekillendirmekte temel rol üstlendiğini, dolayısıyla annelerin toplumların istikbalinin, birlik ve beraberliğinin de yegane mimarları olduğunu kaydeden Kavuklu, anneliğin, ömür boyu süren, dünyanın en güzel ama aynı zamanda en zor girişimciliği olduğunu ifade etti.

Kavuklu, toplumun rol modeli olan kadınların psikolojik , sosyal ve ekonomik olarak güçlü olmaları gerektiğini, GİKAD, GİKAD Akademi ve Gi-KA Koop olarak bu amaçla çalışmaya devam edeceklerini de belirtti.

Konuşmaların ardından, SOS Çocuk Köyü anneleri Şükran Kıdrışoğlu, Akile Şan, Müzeyyen Kurşun , Çağlayan Çocuk Yuvası Anneleri Ayşe Canbolat, Akçam Karaoğulları ve Nurşen Ecevit’e, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar tarafından , ‘Girişimci Güzel Anne’ Ödülleri “ve Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı ile Women’s Secret firmanı tarafından hediyeleri sunuldu.

Anneler de ödüllerini alırken yaptıkları kısa konuşmalarda duygu ve düşüncelerini ifade ederek GİKAD’a , kendilerini onore eden bu ödülden dolayı teşekkür ettiler.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar,GİKAD’a kuruluşundan bu güne kadarki 14 aylık süreçte kadınları , gençleri ve toplumu geliştirmeye desteklemeye yönelik birçok proje ve etkinliğe imza attıkları için kutladı.

SOS Çocuk Köyü ve Çağlayan Çocuk Yurdunda bulunan ve gelecekte ülkenin geleceğini oluşturacak çocuklara annelik yaparak onları hayata hazırlayan 6 girişimci güzel anneye emeklerinden dolayı teşekkür eden Sibel Tatar, gönüllü anneliğin öneminin bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti.

Toplumda yer alan diğer bireylerin gönüllü anneleri örnek alarak, zamanları, sevgi ve birikimlerinin bir kısmını , ihtiyaç duyan çocuklarla paylaşmasını dileyen Sibel Tatar, kendisinin de hayatta yaşadığı en güzel duygunun annelik olduğunu ifade etti.

Törende ayrıca, Kıbrıs Türk Toplumuna önemli hizmetleri olan ilk kadın Müsteşar ve Bakanlardan Onur Borman, ilk kadın Ombudsman Emine Dizdarlı, ilk Kadın Başbakan ve Meclis Eski Başkanlarından Sibel Siber’e, GİKAD , Onur Üyeliği rozetleri GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu tarafından takıldı.BRT

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.