DOLAR 32,5146 -0.1%
EURO 34,9638 0.33%
ALTIN 2.433,740,45
BITCOIN 2084174-1,14%
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genel Kurul’da güncel konuşmalar yapılıyor

Genel Kurul’da güncel konuşmalar yapılıyor

ABONE OL
14 Haziran 2022 13:23
Genel Kurul’da güncel konuşmalar yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığında toplanan Genel Kurul’da ilk güncel
konuşmayı Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Devrim Barçın, “Asgari Ücretliye Gelecek Olan Ağır Vergi Yükü ve Emekli Çalışanlara Uygulanan Haksız Vergiler” konu başlığıyla yaptı.

Barçın, asgari ücretin geçimini asgari düzeyde sağlayabilmek için verilmesi gereken minimum ücret olduğunu hatırlatarak asgari ücretin vergiden muaf olması gerektiğini söyledi.

Başbakan’ın “az alan çok, çok alana az vereceğiz” açıklamasına da değinen Barçın, bunun devletin vergi gelirlerini artırmaya yönelik olduğunu, yapılacak artışın yüzde 50’sinin vergiye gideceğini savundu, ivedilikle vergi düzenlemesine gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, de “Döviz Krizi mi, Döviz Gerçeği mi? Artık Karar Vermek Lazım” konulu güncel konuşma ile Genel Kurul’a hitap etti.

Meclis’te dün 6 milyar 40 milyonluk ek bütçe görüşüldüğünü hatırlatan Şahali, “bu, ülkede herhangi bir konuda öngörülebilir bir ortamın varlığından söz etmeyi imkansız hale getirir” diye konuştu, bunun tek sebebinin TL kullanımı olduğunu söyledi.

Başka para birimine endekslenmiş bir muhasebe sisteminin devreye alınması ile sistemin nasıl bir döngü sağlayacağının hazinenin gelirlerine bakarak anlaşılabileceğini söyleyen Şahali, hane halkının TL kullanıp dövize endekslenmiş gelir elde edeceği için bir aylık bir riske gireceğini, hayat pahalılığının değişeceği altı aylık süreyi sabit bir gelirle beklemeyeceğini anlattı.

Genel Kurul’da yapılan konuşmalarda vatandaşlık konusu da gündeme geldi…

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler de Lapta belediyesinin Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun katılımıyla halka açık bir toplantı organize ettiğini, gizli olmadığını ve halka katılması için çağrı yaptığını söyledi…

Yaklaşık 1 buçuk saat süren çok verimli bir toplantı gerçekleştirildiğine işaret eden Öztürkler, vatandaşlık konusunun ise toplantıda 1 buçuk 2 dakika kadar konuşulduğunu aktardı…

Katılanlardan bir kişinin toplantıda 14 yıldır ülkede olduğu ve vatandaşlık almakla ilgili yaşadığı sıkıntıları aktardığına işaret eden Öztürkler, yasal hakları olan kişilere haklarının verileceğini söz konusu toplantıda da anlattığını söyledi…

Öztürkler, “kimsenin bize yasal olmayan sosyal ve ekonomik hakları haiz olmayan kişilere vatandaşlık verilmesi ile ilgili dayatması yoktur, bizim de bu şekilde yasal olmayan, sosyal ve ekonomik hakları olmayan kişilere vatandaşlık verilecek şeklinde bir söylemimiz yoktur” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.