DOLAR 32,3727 0.16%
EURO 34,9735 -0.3%
ALTIN 2.324,010,21
BITCOIN 22806580,51%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazimağusa’da ‘Avrupa Günü’ etkinliği gerçekleştirildi

Gazimağusa’da ‘Avrupa Günü’ etkinliği gerçekleştirildi

ABONE OL
14 Mayıs 2022 17:45
Gazimağusa’da ‘Avrupa Günü’ etkinliği gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Her yıl Mayıs ayında kutlanan ‘Avrupa Günü’ dolayısıyla Gazimağusa’da tarihi Namık Kemal Meydanı’nda etkinlik gerçekleştirildi.

Bu yılki tema olan Avrupa Gençlik Yılı dolayısıyla gençlerin sesinin duyurulmasına da vurgu yapılan etkinlik bu yıl, “Vizyonuna Ses Ver” temasıyla düzenlendi.

Avrupa Birliği Program Destek Ofisi Müdürü Alain Joaris etkinlikte, Avrupa Birliği’nin dünya barışını desteklediğini belirterek, Avrupa’nın ortasında Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşı kınadı.

Avrupa Birliği tarafından Kıbrıs Türk Halkı’na 16 yıl önce başlatılan destek programı çerçevesinde bugüne kadar 700 milyon Euro katkı verildiğini akraran Joaris, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorununda varılacak kapsamlı çözümü de desteklediğini de ifade etti.

Çeşitli aktiviteler ve müzik dinletilerinin yer aldığı etkinlikte kurulan bilgi stantları aracılığıyla katılanlara AB hakkında daha fazla bilgi de verildi.BRT

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.